Kanadan massapuukotus yksi pahimmista veriteoista koko maan historiassa – mahdollisesta motiivista vihje

1:28
Kanadassa jahdataan sarjapuukottajia – 10 kuollut ja useita loukkaantunut Saskatchewanissa.

Sunnuntaiaamu valkeni Kanadan Saskatchewanissa hirvittävällä tavalla. Kahden miehen epäillään toteuttaneen sarjan puukotuksia. Uhriluku tekee tapauksesta yhden pahimmista veriteoista Kanadan historiassa.

Paikallisten viranomaisten kertomien tietojen mukaan ainakin kymmenen ihmistä on kuollut ja 15 haavoittunutta viety sairaalaan. Loukkaantuneita uhreja saattaa olla enemmänkin.

Puukotukset tapahtuivat Kanadan keskiosassa, Saskatchewanin provinssissa. Poliisin mukaan puukotuksia tapahtui Saskatchewanin alueella ainakin 13 eri sijainnissa. Saskatchewanissa asuu reilu miljoona ihmistä.  

Toistaiseksi kolme uhria on tunnistettu: 77-vuotias mies sekä yksi pariskunta.

Epäiltyjä jahdataan parasta aikaa

Epäillyt on tunnistettu, mutta he ovat toistaiseksi vapaalla jalalla.

Viranomaiset ovat lähettäneet vaaratiedotteen kaikille asukkaille Saskatchewanissa, Albertassa ja Manitobassa. Ihmisiä on kehotettu pysymään turvallisessa paikassa, välttämään tuntemattomia ihmisiä ja kehotettu olemaan ottamatta esimerkiksi liftareita kyytiin.

Saskatchewanin apulaiskomissaari Rhonda Blackmoren mukaan tieto ensimmäisestä puukotuksesta tuli sunnintaina kello 05.40 paikallista aikaa.

Viranomaiset julkaisivat epäiltyjen kuvat Twitterissä.

– Laitamme kaikki mahdolliset resurssimme tämän asian tutkintaan, sanoi Saskatchewanin apulaiskomissaari Rhonda Blackmore.

– Epäillyt ovat vapaana. Pyydämme kaikkia asukkaita ympäri Saskatchewania ja naapuriprovinsseja pysymään valppaina. Tässä vaiheessa tutkintaa uskomme, että osa uhreista on valittu tarkoituksellisesti ja osa on valikoitunut satunnaisesti, Blackmore jatkoi.

Viranomaiset vaikenevat toistaiseksi motiivista

Teosta epäillään Damien Sandersonia, 31, ja Myles Sandersonia, 30. Viranomaiset eivät ole valottaneet miesten välistä suhdetta toisiinsa.

Heidän uskottiin pakenevan poliisia mustalla Nissan Roguella, mutta heidän arvellaan sittemmin vaihtaneen mahdollisesti toiseen kulkuneuvoon.

Epäillyt on nähty viimeksi provinssin pääkaupungissa Reginassa keskipäivällä paikallista aikaa.

Viranomaiset eivät ole vahvistaneet motiivia teoille. Saskatchewanissa toimivan Suvereenien alkuperäiskansojen federaation päällikkö Bobby Cameron kuitenkin sanoi hyökkäysten saattavan liittyä huumeisiin.

– Tällaista tuhoa kohtaamme, kun haitalliset laittomat huumeet tunkeutuvat yhteisöihimme. Vaadimme kaikkien viranomaisten kuuntelevan yhteisömme päällikköjä luodaksemme turvallisempia ja terveempiä elinympäristöjä kansallemme.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kuvaili hyökkäyksiä sydäntäsärkeviksi ja vannoi, että tekijät tuodaan oikeuden eteen vastaamaan teoistaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja