Mainos

Valtaosalla Venäjälle matkaavista vakuutus

Matkustajavakuutuksen pakollisuus Venäjälle matkustaville lisää jonkin verran byrokratiaa, mutta ei aiheuta muuten suuria muutoksia nykykäytäntöön verrattuna. Valtaosalla Venäjän kävijöitä on jo ollutkin vakuutukset kunnossa, kertoi toimistopäällikkö Janne Hämäläinen RTT Matkapalveluista Imatralta.

Venäjä edellyttää heinäkuun alusta lähtien suomalaisilta matkaajilta pakollista matkustajavakuutusta. Vaatimus koskee myös kaikkia muita Schengen-maiden kansalaisia. Uusi järjestely on arvioitu vastavedoksi Suomen keväiselle vaatimukselle, jonka mukaan kaikilla venäläisillä matkailijoilla täytyy olla matkustajavakuutus.

-Suurin ongelma on ollut, minkä yhtiön vakuutukset Venäjällä kelpaavat. Alun perin Ingosstrah oli ainoa. Mutta asiasta on neuvoteltu ja useimmilla yhtiöillä on jo yhteistyösopimukset venäläisten vakuutusyhtiöiden kanssa, Janne Hämäläinen kertoi. Hänen mukaansa voimassa olevan matkustajavakuutuksen selvittäminen viisumihakemuksessa lisää jonkin verran byrokratiaa.

Viisumivapaiden kanavaristeilyjen ja viipurikorttien suosio on kasvanut samalla kun perinteisten ryhmämatkojen määrä on laskenut. Tosin Pietarin kulttuuritarjonnan ympärille räätälöidyt matkat ovat jatkuvasti kysyttyjä. Hämäläisen mukaan ruplakriisi ei suinkaan laskenut hotellihuoneiden hintoja, päinvastoin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.