Mainos

Valtaosa prostituutiosta netissä - maksullista seksiä saa pikkukylissäkin

Katuprostituutio on Suomessa Helsinkiin liittyvä ilmiö, mutta maksullista seksiä tarjotaan kautta maan. Asiakkaat ja palvelun tarjoajat löytävät toisensa internetissä.

– Ei ole sellaista kylää, mistä ei maksullista seksiä saisi. Toki tytöt kuitenkin etsivät paikkoja, joissa riittää asiakkaita, sanoo rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson Helsingin poliisilaitokselta.

Seksityöläiset liikkuvat myös kysynnän mukaan. Esimerkiksi Jyväskylään on arvioitu saapuvan MM-rallien aikaan prostituoituja ulkomailta asti.

Maksullisen seksin saatavuutta pienilläkin paikkakunnilla helpottaa se, että prostituutio meni nettiin 2000-luvun alussa.

– Nykyään Suomessa ainakin 70 prosenttia prostituutiosta toimii netin kautta. Käytössä on useita sivustoja, joihin henkilöt laittavat ilmoituksia, Eriksson sanoo.

Suomessa yllättävä houkutin

Valtaosa Suomessa työskentelevistä prostituoiduista on ulkomaalaisia. Perinteisesti suurin ryhmä tulee Venäjältä ja Virosta, mutta nykyisin seksityöntekijöitä saapuu myös esimerkiksi Tšekistä ja Nigeriasta.

Väkiluvultaan pienellä Suomella on seksityöläisen näkökulmasta taksoihin liittyvä houkutin.

– Pohjoismaissa taksat lähtevät yleensä puolesta tunnista. Tätä voi pitää jonkinlaisena houkutustekijänä, sillä muualla Euroopassa on käytössä tätä lyhyempiäkin aikoja. Toisaalta suurkaupungeissa on enemmän potentiaalisia asiakkaita, Eriksson miettii.

Puolen tunnin maksu pyörii Suomessa Erikssonin mukaan 60 ja 120 euron välillä. Näin ainakin internetissä. Ravintoloissa hinnat ovat tyyriimpiä.

Kaiken kaikkiaan Eriksson pitää Suomea prostituution osalta vielä lintukotona.

– Tilanne on aika hyvä. Meillä maksimissaan prosentti ihmisistä ostaa palveluja. Porukka on aika vakio, Eriksson kuvailee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.