Mainos

Poliisi: Prostituoituja saapuu MM-ralleihin ulkomailta saakka

Maksullista seksiä tarjoavia naisia saapuu Jyväskylään ulkomailta asti MM-rallien aikaan, arvelee komisario Tuomo Korhonen Keski-Suomen poliisilaitokselta.

– Voisin kuvitella, että valtaosa heistä on Suomesta, mutta ulkomaalaisiakin on varmasti joukossa. Mitään tutkinnallista näyttöä tästä ei kuitenkaan ole, Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan poliisin tiedossa on ollut jo pitkään, että rallien aikaan prostituutio rehottaa rallipaikkakunnilla Jyväskylässä ja Lahdessa.

Ei toimenpiteitä

Poliisi on saanut aiempina vuosina muutamia ilmoituksia seksikauppaan liittyen. Mihinkään toimenpiteisiin poliisin ei ole kuitenkaan tarvinnut ryhtyä, sillä katukuvassa ilmiö ei tapahtuman aikaan näy. Korhosen mukaan virkavalta on havahtunut asiaan muun muassa sosiaalisen median ja netin keskustelupalstoilla julkaistujen ilmoitusten kautta.

– Tämä on sellainen ilmiö, mikä suuriin yleisötapahtumiin yleensä liittyy. Siellä, missä liikkuu paljon ihmisiä, käydään monenlaista kaupustelua. Tämä on yksi osa sitä.

Korhosen mukaan poliisi seuraa prostituutiota rallien aikaan muiden asioiden ohella. Asiasta on keskusteltu yhteistyökuvioissa myös Lahden poliisin kanssa, mutta erityistä huomiota seksikauppa ei tänäkään vuonna poliisilta saa.

– Tämä on tiedossa ja sitä seurataan. Poliisi voi puuttua asiaan vasta sitten, kun se näkyy ja häiritsee katukuvassa. Sellaista ei ole kuitenkaan vielä tapahtunut. Jos yksittäisiä kaupankäyntitilanteita tapahtuu, niin eihän se ole edes rikollista toimintaa.

Järjestäytynyttä rikollisuutta?

Korhonen arvelee, että seksikauppaan saattaa liittyä järjestäytynyttä rikollisuutta.

– Tämä voi olla henkilökohtainen näkemys, mutta järjestäytynyttä rikollisuuttakin siihen varmaan liittyy. Tietysti on myös yksittäisiä ihmisiä, jotka esimerkiksi netin keskustelupalstoilla ilmoittelevat itsestään.

Suomessa seksin myyminen ei ole rikos. Sen sijaan paritus, ihmiskauppa sekä seksipalveluiden ostaminen parituksen tai ihmiskaupan uhrilta on laitonta. Myös seksipalveluiden myynti ja osto yleisellä paikalla, kuten kadulla on kiellettyä.

Suomen MM-ralli järjestetään Jyväskylässä ja Lahdessa 1.–4. elokuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.