Valmisruokien suosio ponkaisi kasvuun, kotona kokkaaminen väheni alkukesän aikana

Kotona kokkaamisen suosio väheni kevään ja alkukesän aikana viime vuodesta, kun taas valmisruokien suosio lisääntyi selvästi, kertoo Päivittäistavarakauppa kokoamiensa tilastojen pohjalta.

Valmisruokien suosio kasvoi huhti–kesäkuussa peräti 20 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Pizzojen ja suolaisten piirakoiden myynti lisääntyi 14 prosenttia.

Sen sijaan liha-, kala- ja jauhotuotteiden myynti laski kukin noin 4–5 prosenttia. Myös vihannesten myynti kääntyi lievään laskuun.

Yksittäisistä tuotteista perunan myynti väheni kahdeksan prosenttia, kun taas perunalastujen menekki kohosi saman verran.

Selvää nousua oli myös vauvanruokien menekissä, sillä niitä myytiin 10 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Runsaat 10 prosenttia lisääntyi myös virvoitusjuomien sekä kivennäis- ja lähdevesien myynti. Alkoholittomien ja vähän alkoholia sisältävien oluiden myynti ampaisi yli 30 prosenttia.

Myyntimäärä on tilastoitu euroina, eli summissa näkyvät myös hintojen muutokset. Kokonaismyynti huhti-kesäkuussa oli lähes 5,3 miljardia euroa.

Summa nousi viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta puolitoista prosenttia, kun hinnat nousivat samassa ajassa keskimäärin noin kaksi prosenttia.

Tietojen lähteenä on Tilastokeskus.

Lue myös:

    Uusimmat