Valmiiksi pilkottuja salaatteja kiireisimmille

Yhdysvaltalainen Dole on tuonut Suomen markkinoille valmissalaattien tuoteryhmän, joka lanseerataan samaan aikaan myös Ruotsissa ja Tanskassa. Dolen uutuusvalikoimaan kuuluu tarjoiluvalmiita salaatteja kastikkeineen, leipineen ja juustoineen, valmiiksi pilkottuja ja kuorittuja vihanneksia sekä useita erilaisia salaattisekoituksia. Helppojen ja nopeiden valmissalaattien kuluttajiksi havitellaan etenkin pieniä kotitalouksia.

Valmissalaatteja on ollut Suomen markkinoilla aiemminkin kokeiluluontoisesti eri valmistajien valikoimissa, mutta niiden menekki on jäänyt heikoksi mm. markkinoinnin vähäisyyden takia. Maailman suurimmalla tuorehedelmien ja vihannesten myyjällä Dolella markkinointikapasiteettia kuitenkin riittää. Kovin kauaa aikaa yhtiö ei kuitenkaan ole ainoa valmistaja uudessa tuoteryhmässä, sillä lähikuukausina omat valmissalaattinsa lanseeraa myös Salico Oy, joka toimii Ruotsissa ja Suomessa.

Valmissalaatit myyvät hyvin useissa maissa

Yhdysvalloissa Dolen valmissalaatteja on ollut saatavilla jo parin vuosikymmenen ajan, ja Euroopassa ne myyvät hyvin mm. Hollannissa, Ranskassa ja Isossa-Britanniassa. Pohjoismaiden valloituksen Dolen valmissalaatit aloittivat Norjasta, jossa ne ovat viiden vuoden aikana saavuttaneet 4-6 prosentin osuuden hevi-tuotteiden vähittäismyynnistä. Ruotsissa kilpailija Salico puolestaan on myynyt kuluttajapakattuja valmissalaatteja jo kolmen vuoden ajan.

Dolen valmissalaattien myynnistä Suomessa vastaava Jari Kupinen uskoo, että tuotteet lyövät itsensä läpi nyt myös Suomessa. Markkinointiin satsatun rahan lisäksi tärkeänä pidetään myös sitä, että Dolen tuotteiden säilyvyys on saatu paremmaksi kuin aiemmissa vastaavissa tuotteissa. Kupiaisen mukaan valmissalaattien säilyvyys perustuu hyvään tuotantotekniikkaan, jonka kaikki vaiheet tapahtuvat riittävän kylmässä lämpötilassa. Tuotteet sijaitsevat myös kaupoissa yhtiön omissa kylmiöissä.

Kiireisimmänkin kuluttajan kannattaa kuitenkin huomioida, että Suomessa myytävien Dolen valmissalaattien raaka-aineet ovat peräisin Pohjoismaista, Italiasta ja Espanjasta. Salaatit pilkotaan ja pakataan Helsingborgissa Ruotsissa.

(MTV3 Internet / Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja