Valmentajatulokas Hannes Hyvönen ei nöyristele penkin takana, mestaruuksia voittanut appiukko antaa tukea – "Sieltä on tullut vinkkiä""

3:53
Hannes Hyvönen hyppäsi täksi kaudeksi Peliittojen päävalmentajaksi vähäisellä kokemuksella.

Heinolan Peliittojen päävalmentaja Hannes Hyvönen on yksi Mestiksen kiinnostavimpia nimiä. Päävalmentajauransa aloittanut Hyvönen luottaa Heinolassa omaan visioonsa.

Takavuosina Hyvönen tuli tutuksi maalipyssynä, jonka laukaus kylvi tuhoa niin SM-liigassa kuin useissa Euroopan huippuliigoissakin. Maila on kuitenkin nyt vaihtunut fläppitauluun, sillä Hyvönen hyppäsi täksi kaudeksi Peliittojen päävalmentajaksi.

Hyvin pienestä valmennuskokemuksesta huolimatta Hyvösellä on jo selkeä visio, millainen valmentaja hän haluaa olla. Valmennuksen ohella Hyvönen toimii Mestis-seuran urheilujohtajana, joten hän on saanut rakentaa itselleen täysin omanlaisensa joukkueen.

– Minulla on oma visio valmentamisesta ja siitä, miten joukkue rakennetaan. Minä pidän siitä kiinni. Minulle on ihan sama, mitä muut ovat täällä aikaisemmin tehneet. Luotan omaan tyyliin, mutta totta kai kuuntelen neuvoja, Hyvönen kertoo.

Tarvittaessa neuvonantaja löytyy läheltä. Hyvösen Netta-vaimon isä on nimittäin menestysluotsi Kai Suikkanen, joka on urallaan tehnyt kovaa tulosta monissa eri seuroissa. Hyvönen on saanut appiukoltaan kannustavia vinkkejä valmentamiseen liittyen.

– Kyllä olen Kaitsuun ollut yhteydessä. Onhan se huikeaa, että on tuollainen apu perheessä ja tuki lähellä. Sieltä on tullut vinkkiä, että pitää olla oma tyyli ja luottaa siihen. Jos joku ei tunnu itsestä hyvältä, sitä ei kannata tehdä, Hyvönen listaa.

Millainen valmentaja Hannes Hyvönen haluaa olla? Miten C Moren asiantuntijat Sami Kapanen ja Karri Kivi analysoivat Hyvösen pelitapaa? Katso pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja