HJK:lle tylyjä uutisia: Ferran Sibilaa ei hyväksytty pakolliselle valmennuskurssille

HJK:n uusi päävalmentaja Ferran Sibila puhuu taustoistaan ja uudesta pestistään 8:39
Näin HJK:n uusi päävalmentaja Ferran Sibila puhui taustoistaan ja uudesta pestistään MTV Urheilulle marraskuussa.

HJK:n tuore päävalmentaja Ferran Sibila ei ole mukana Ruotsissa järjestettävien Uefa Pro -valmentajakurssin osallistujien joukossa, uutisoi Fotbollskanales-sivusto.

Klubi törmäsi erikoiseen ongelmaan sen jälkeen, kun kävi ilmi, että marraskuussa nimitetyn espanjalaisvalmentajan puuttuva lisenssi estää tämän toimimisen Veikkausliigaseuran päävalmentajana. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

HJK:n suunnitelmana oli, että Sibila pystyy suorittamaan tarvittavan Uefa Pro -lisenssin Ruotsissa, jossa tämä toimi viime kauteen asti Malmön apuvalmentajana. Suomessa vastaava kurssi alkaa seuraavan kerran vasta vuoden 2024 lopussa.

Ruotsalaissivusto Fotbollskanalen kertoi kuitenkin keskiviikkona, ettei Sibilan nimeä ole helmikuussa käynnistyvälle pro-lisenssikurssille valittujen 11 osallistujan joukossa. Syynä tähän on Ruotsin liiton koulutuspäällikkö Roger Sandbergin mukaan Sibilan siirtyminen ulkomaille.

– Ulkomaalaista valmentajaa, joka toimii toisessa maassa, on vaikea priorisoida, Sandberg toteaa espanjalaisvalmentajan puuttumisesta listalta.

HJK:lle tilanne aiheuttaa pahan ongelman. Veikkausliigan lisenssimääräyksissä sanotaan selväsanaisesti, että joukkueen päävalmentajalla tulee olla voimassa oleva Uefa Pro -lisenssi.

Yle kertoi joulukuussa, että HJK on varasuunnitelmakseen aikeissa nimetä valmennusryhmään kuuluvan Ossi Virran Sibilan rinnalle toiseksi päävalmentajaksi. Tämä kuitenkin aiheuttaa ongelmia, sillä Suomen Palloliitto ei hyväksy ottelupöytäkirjoihin kahta päävalmentajaa, mikä taas vaikeuttaisi Sibilan toimimista kentän laidalla.

MTV Urheilu ei ole toistaiseksi tavoittanut HJK:n toimitusjohtajaa Aki Riihilahtea kommentoimaan Fotbollskanalenin tietojen vaikutusta seuran suunnitelmiin.

Lue myös:

    Uusimmat