Mainos

Valkoisen talon viestintävastaavilla ristiriitainen näkemys Trumpin aikeista reagoida Venäjä-pakotteisiin

Yhdysvalloissa Valkoisesta talosta kuuluu ristiriistaisia viestejä siitä, miten Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto suhtautuu Venäjä-pakotteita koskevaan lakipakettiin.

Valkoisen talon viestintäsihteeri Sarah Huckabee Sanders sanoo CNN:lle, että Valkoinen talo tukee tiukkaa Venäjä-politiikkaa ja laittaa pakotteet voimaan.

Valkoisen talon tuore viestintäjohtaja Anthony Scaramucci kertoo Trumpin vasta harkitsevan, mitä tämä lakipaketin kanssa tekee. Scaramucci uskoo presidentin tekevän päätöksensä asiasta kuitenkin pian.

Sandersin mukaan alkuperäinen laki oli huonosti kirjoitettu, mutta neuvotteluiden jälkeen pakettia muutettiin siten, että Valkoinen talo voi hyväksyä sen. Myös Valkoisen talon virkamies kertoi myöhään sunnuntai-iltana CNN:lle, että kongressi teki lakiin sellaisia muutoksia, joita myös presidentin hallinto tukee.

Virkamiehen mukaan hallinto tukee Venäjän ja Iranin pakotteita sekä suuntaa, mihin laki asioita vie. Hallinto arvioi hänen mukaansa lain kuitenkin lopullisesti vasta sitten, kun se on kokonaisuudessaan valmis ja muutoksia ei enää tule.

Paketti rajaisi Trumpin valtaa

Kongressin johtajat pääsivät viikonloppuna yhteisymmärrykseen Venäjä-pakotteita koskevasta lakipaketista.

Paketti sisältää muun muassa uusia Venäjää sekä Irania ja Pohjois-Koreaa koskevia pakotteita. Se myös rajaisi Trumpin valtaa tehdä yksinään päätöksiä Venäjä-pakotteiden helpottamisesta.

Valkoisen talon virkamiehet ovat yrittäneet estää Trumpin vallan rajaamisen, mutta se on silti nykyisessä paketissa voimassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kongressilla on veto-oikeus, jos Trumpin hallinto haluaa helpottaa Venäjä-pakotteita.

Senaatti ja edustajainhuone äänestävät paketista tällä viikolla.

Asiaa CNN:lle tekstiviestitse kommentoinut Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi näkevänsä sopimuksen "aika negatiivisesti". 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.