Valkoinen talo: Biden lykkää tapaamista Naton Stoltenbergin kanssa terveyssyystä

Joe Biden omi oikeiston pilkkanimen – “Pimeä Brandon” tuli esiin, kun presidentti puki aurinkolasit päähänsä 0:31
Katso myös: Joe Biden omi oikeiston pilkkanimen – "Pimeä Brandon" tuli esiin, kun presidentti puki aurinkolasit päähänsä

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden joutuu lykkäämään tämänpäiväistä tapaamista Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa huomiseksi terveyssyistä.

Bidenin lääkärin mukaan presidentin hampaaseen tehdään juurihoito Valkoisessa talossa.

Bidenin ja Jens Stoltenbergin oli tapaamisessa määrä keskustella Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa, minkä jälkeen oli määrä järjestää edustustilaisuus.

Bidenin lääkäri Kevin C. O'Connor kertoi lausunnossa, että Bidenilla on ollut "lisääntynyttä epämukavuutta" oikeanpuoleisessa alahampaassa, jota on aiemmin hoidettu osittain. Juurihoito on tällä kertaa tarkoitus saattaa loppuun, lääkäri kertoi.

Valkoisen talon mukaan Bidenille ei tehdä nukutusta, joten hän pystyy hoitamaan tehtäviään eikä niitä tarvitse siirtää varapresidentti Kamala Harrisille.

Lääkäri: Hammas alkoi vaivata sunnuntaina

Vaikka lääkärin lausunnon perusteella kyseessä on vain pieni toimenpide, huomiota herätti se, että asiasta kerrottiin ja ilmeisesti myös päätettiin viime hetkellä ja presidentin osallistuminen yliopiston urheilutapahtumaan peruttiin alle tunti tilaisuuden alkamisesta.

80-vuotiaan Bidenin terveydentilasta on keskusteltu paljon, koska hän asettuu ehdolle jälleen ensi vuoden presidentinvaaleissa Yhdysvalloissa.

O'Connorin mukaan hammas alkoi vaivata ensimmäisen kerran eilen sunnuntaina, minkä jälkeen se tutkittiin Walter Reedin sairaalasta Valkoiseen taloon kutsutun hoitotiimin toimesta. Hampaista otettiin röntgenkuvia ja juurihoito todettiin tarpeelliseksi. 

Tämän jälkeen juurihoidon ensimmäinen vaihe tehtiin valmiiksi, ja jatkohoidon päätettiin tapahtuvan lähiaikoina. Lääkärin mukaan ensimmäisestä toimenpiteestä ei seurannut komplikaatioita.

Lue myös:

    Uusimmat