Valko-Venäjä suunnittelee yhteistä sotaharjoitusta Venäjän kanssa – "Lukashenka on niin heikoilla, että tarvitsee Venäjän tukea"

Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro analysoi Aleksei Navalnyin myrkytystä ja Valko-Venäjän tulen herkkää tilannetta 7:06
Venäjän ja Valko-Venäjän sotaharjoitussuunnitelmat muuttavat valtasuhteita.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenka on pitänyt aiemmin etäisyyttä Venäjään, maat nyt maat suunnittelevat yhteisen sotaharjoituksen pitämistä Valko-Venäjällä vielä tämän vuoden puolella.

Venäjän ja Valko-Venäjän armeijoiden johtajat keskustelivat yhteisestä sotaharjoituksesta keskiviikkona, kertoi uutistoimisto Ria Novosti.

Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa yhteistyön kertovan Lukashenkan ahdingosta.

– Venäjä tulee todennäköisesti saamaan tiukemman otteen Valko-Venäjästä, vähäksi aika ainakin, Kangaspuro sanoi.

– Lukashenka on niin heikolla, että hän tarvitsee Venäjän tukea. Hänellä ei ole varaa sooloilla Kremlin – tai mistään muustakaan – näkökulmasta. Saadakseen Venäjän tuen hänen on tehtävä myönnytyksiä Venäjälle ja annettava todennäköisesti Venäjän kasvattaa vaikutusvaltaansa Valko-Venäjän suuntaan, Kangaspuro sanoi.

Lukashenka on yrittänyt vetää Venäjää mukaan kriisiin, kun mielenosoitukset olivat voimakkaimmillaan.

– Venäjä oli jossain määrin pidättyväinen, tosin Lukashenkaa selvästi tukien.

Lue myös:

    Uusimmat