Oulun teinipuukottaja 15-vuotias poika – epäillään murhan yrityksestä

Millaisiin jatkotoimiin ryhdytään Oulun puukotusten takia? – "Vaikutuksia ympäri Suomea" 2:22
Millaisiin jatkotoimiin ryhdytään Oulun puukotusten takia? – "Vaikutuksia ympäri Suomea"

Oulussa kauppakeskus Valkeassa tällä viikolla tapahtuneesta puukotuksesta epäillään 15-vuotiasta poikaa, ilmenee Oulun käräjäoikeuden tiedoista.

Poliisi vaatii vuonna 2008 syntynyttä poikaa vangittavaksi, ja vangitsemisistunto pidetään perjantai-iltapäivällä Oulun käräjäoikeudessa kello 13.

Ulkomaalaistaustaista miestä puukotettiin tiistai-iltana kauppakeskuksen käytävällä. Poliisi kertoi keskiviikkona, että puukotusta tutkitaan murhan yrityksenä ja poliisin mukaan on viitteitä siitä, että teolla oli rasistinen motiivi.

Poliisin mukaan viitteitä on myös siitä, että teossa olisi kopioitu kauppakeskus Valkean viimeviikkoista puukotusta. Aluksi poliisi tutki tapahtumia tapon eikä murhan yrityksenä.

–  Heti tapahtuman jälkeen epäillyn puhutuksessa kävi ilmi teon rasistinen motiivi ja sen myötä epäilys suunnittelusta ja teon vakaasta harkinnasta, kertoi rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisilaitokselta STT:lle keskiviikkona.

– Tämän perusteella harkitsimme, että oikeampi nimike on murhan yritys, Kiiskinen jatkaa.

Tämän viikon puukotuksen uhri sai iskuista vammoja ylävartalon alueelle mutta hän ei poliisin mukaan ole hengenvaarassa. Keskiviikkona poliisi kertoi, että sekä uhria että epäiltyä on päästy kuulemaan.

Viime viikolla lasta puukotettiin

Viime viikon puukotuksessa uhrina oli ulkomaalaistaustainen Suomen kansalainen. Viime viikon puukotuksesta epäillään 33-vuotiasta äärioikeistoon kytkeytyvää miestä kahdesta murhan yrityksestä. 

Epäilty puukotti 12-vuotiasta lasta kauppakeskus Valkean käytävällä ja lähti lapsen seurassa olleen toisen lapsen perään. 

Toinen lapsi pääsi kuitenkin karkuun, ja vartijat saivat epäillyn kiinni.

Poliisi selvittää myös viimeviikkoisen puukotuksen mahdollista rasistista motiivia. Epäillyn asianajaja Heikki Aspegren kertoi alkuviikosta STT:lle, että viime viikon puukotuksen epäilty on kuulusteluissa myöntänyt puukotuksen poliisille.

–  Hän on kuulusteluissa myöntänyt menettelyn, mutta on kiistänyt, että hänellä olisi ollut tappamistarkoitusta. Myös sen hän on halunnut täsmentää, että tässä ei ole kyse mistään ulkomaalaisvastaisesta toiminnasta, Aspegren sanoi STT:lle.

Lue myös:

    Uusimmat