Valitut Palat -kysely: Tero Pitkämäki arvostetuin suomalainen urheilija

Valitut Palat -lehden tekemän kyselyn mukaan keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on arvostetuin suomalainen urheilija. Toiseksi eniten suomalaiset arvostavat pyörätuolikelaajaa Leo-Pekka Tähteä ja kolmanneksi eniten juoksijalegendaa Lasse Viréniä.

Kyselyssä neljänneksi sijoittui formulakuski Kimi Räikkönen ja viidenneksi ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne.

Haastatelluista 15 prosenttia nimesi eniten arvostamakseen urheilijaksi Pitkämäen. Tähteä arvosti eniten 11 prosenttia vastaajista ja Viréniä 8 prosenttia vastaajista.

Vastaajan sukupuoli vaikuttaa vastauksiin siten, että Tähti, ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ja hiihtäjä Iivo Niskanen nauttivat hieman keskimääräistä suurempaa arvostusta naisvastaajien keskuudessa. Miesten suosikkeja ovat puolestaan Räikkönen, toinen formulakuski Valtteri Bottas, jääkiekkoilija Patrik Laine ja entinen jalkapallotähti Jari Litmanen.

Vastaajan ikä oli myös vaikuttava tekijä kyselyssä. Räikkönen ja Selänne nauttivat suhteellisesti suurinta suosiota alle 50-vuotiaiden keskuudessa, kun taas Pitkämäen, Virénin, Mäkäräisen, keihäänheittäjän Antti Ruuskasen ja Niskasen arvostus korostuu 50 vuotta täyttäneiden vastaajien keskuudessa.

Valittujen Palojen mukaan kysely toteutettiin yhteistyössä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa online-tutkimuksena 4.10.-2.11.2017. Avoimeen kysymykseen vastasi 2082 henkilöä.

Tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi. Tutkimuksen virhemarginaali on +/-2,2 prosenttiyksikköä.

Tutkimuksessa haastateltavaa pyydettiin nimeämään eniten arvostamansa suomalainen elossa oleva urheilija.

Arvostetuimmat elossa olevat urheilijat:

1. Tero Pitkämäki
2. Leo-Pekka Tähti
3. Lasse Virén
4. Kimi Räikkönen
5. Teemu Selänne
6. Kaisa Mäkäräinen
7. Valtteri Bottas
8. Matti Nykänen
9. Antti Ruuskanen
10. Juha Mieto
11. Iivo Niskanen
12. Patrik Laine
13. Lauri Markkanen
14. Jari Litmanen
15. Sami Jauhojärvi
16. Mika Häkkinen
17. Jarkko Nieminen
18. Siiri Rantanen
19. Ewa Wahlström
20. Seppo Räty
21. Paavo Nurmi
22. Kiira Korpi
23. Saku Koivu

Lue myös:

    Uusimmat