Valitsijat vahvistavat Joe Bidenin vaalivoiton – MTV Uutisten kirjeenvaihtajan mukaan valitsijamiehiä on uhkailtu: "Ei tämä vaalitulosta kaada"

Yhdysvalloissa valitsijat vahvistavat tänään demokraattien Joe Bidenin vaalivoiton – kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, minkäkaisia reaktioita tämä on aiheuttanut 4:39
Yhdysvalloissa valitsijat vahvistavat tänään Joe Bidenin vaalivoiton – kirjeenvaihtaja Mari Karppinen valitsijoiden kokemasta painostuksesta

Yhdysvalloissa presidentinvaalien valitsijat vahvistavat tänään Joe Bidenin vaalivoiton. Vaalituloksen perusteella Biden on saamassa 306 valitsijaääntä ja presidentti Donald Trumpin 232.

Kaikkien osavaltioiden valitsijat kokoontuvat äänestämään Yhdysvaltain presidentistä.

Teoriassa olisi mahdollista, että osa valitsijoista äänestäisi toisin kuin he ovat ilmoittaneet, mutta MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen ei usko, että se tulee näkymään vaalituloksessa.

Yhdysvaltain poliittinen järjestelmä on silti ottanut kovan kolauksen. Karppisen mukaan valitsijoiden henkilökohtaisia tietoja, kuten kotiosoitteita, on jaettu verkossa. Valitsijoita on uhkailtu jopa Trumpin kampanjatiimin toimesta.

— Ei tämä vaalitulosta kaada. Sen verran reippaasti Joe Biden vaalit kuitenkin voitti ja valitsijamiehet ainakin sanovat, että he ovat pysyneet tiukkana tässä lahjonnassa ja painostuksessa, Karppinen sanoo.

Trump ei ole vieläkään myöntänyt hävinneensä vaaleja. Trumpin vaaleista nostamat oikeusjutut ovat kaatuneet kaikissa oikeusistuimissa.

Lue myös:

    Uusimmat