Mainos

Pillimehusta löytyi ”home-otus” – äiti järkyttyi

Kannuslainen Jenni Ranta-Pitkänen kohtasi viikonloppuna epämiellyttävän yllätyksen tarjotessaan pillimehua alle kaksivuotiaalle pojalleen. Purkin sisältö oli pilaantunut, ja mehun seassa oli ylimääräinen ”eliö”. Valion mukaan kyse on todennäköisesti homeesta.

”Maailman yököttävin juttu!”, kommentoi Jenni Ranta-Pitkänen Facebookissa löytöään, jonka hän teki Valion Grandi-pillimehusta sunnuntaina.

Pitkänen oli tarjoamassa mehua alle kaksivuotiaalle pojalleen ja otti totuttuun tapaan ensimmäisen hörppäyksen itse, kun mehun karmea maku iski tajuntaan.

– Olin totta kai nielaissut juoman, kun vasta aistin hirveän maun. Minun oli pakko mennä oksentamaan saman tien. Mies tyhjensi purkin mehusta ja kippasi lopun sisällön lautaselle. Hän arveli heti, että minä en edes halua nähdä, mitä sisällä on, kun ”jäännös” paljastui, Ranta-Pitkänen kuvailee.

Ranta-Pitkänen kertoo, että kyseinen mehupurkki oli ehjä ja mehu oli menossa päiväyksen mukaan vanhaksi heinäkuussa.

Siihen hän on tyytyväinen, että maistoi mehua ensin itse eikä antanut sitä lapselleen.

– Itse sain sentään oksennettua kaiken ulos, eikä juomasta tullut mitään jälkiseuraamuksia.

Mehupäivityksestä tuli Facebook-hitti

Ranta-Pitkänen teki asiasta valituksen Valiolle, josta pyydettiin vielä näytettä lisätutkimuksia varten. Hän kiittelee Valion ripeyttä asiassa. Tuoteboikottia hän ei edes harkitse.

– Heti seuraavana päivänä poika vaati jo mehua, mutta tällä kertaa kyllä avasin purkin etukäteen kunnolla ja haistoin ja maistoin sitä. Eikä minullekaan tapauksesta mitään traumoja jäänyt. Juuri tuota appelsiinipillimehua en silti ihan heti osta; maku pinttyi sen verran voimakkaasti mieleeni.

Ranta-Pitkänen ihmettelee vielä sitä, miten monia hänen mehukokemuksensa kiinnosti Facebookissa. Mehutapaukseen liittyvää päivitystä ja kuvaa oli jaettu muutamassa päivässä lähes tuhat kertaa.

– Kun avasin tietokoneen tänä aamuna ja näin jakojen määrän, silmät meinasivat tippua päästä, Ranta-Pitkänen nauraa.

Valio tutkii tapauksen

Valiolta kerrotaan, että yhtiö tutkii tapauksen tarkkaan. Pilalle mennyt tuote myös korvataan asiakkaalle.

Viestintäjohtaja Pia Kontunen arvelee, että tuotteen pilaantuminen johtuu purkkiin tulleesta hyvin pienestä reiästä.

– Tuote oli kuvan perusteella homehtunut, mikä todennäköisesti johtuu pakkaukseen tulleesta mikroreiästä. Reikä taas voi syntyä omavalvonnasta huolimatta tehtaalla tai kuljetuksen tai hyllyttämisen yhteydessä tai kaupasta pois kuljetettaessa.

Kontunen kertoo, että vastaavia tapauksia sattuu silloin tällöin. Pilaantuneista tuotteista johtuvia vakavia sairastumisia Kontunen ei muista omalta uraltaan lainkaan.

– Onneksi niitä ei ole sattunut. Omavalvonta toimii suomalaisissa tuotantolaitoksissa – siis varmasti muissakin kuin Valiossa – erinomaisesti. Elintarviketuotantolaitoksen ensisijainen tehtävä on pitää huoli siitä, että tuotteet ovat turvallisia.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.