Valioliiga-manageri paljastaa saaneensa koronavirustartunnan – vertaa rajuja oireita yllättävään tapahtumaan: "Pystyin vaivoin kävelemään"

Englannin Valioliigan Leicesterin manageri Brendan Rodgers kertoo sairastaneensa koronaviruksen aiheuttaman taudin. BBC:n mukaan Rodgers on toipunut, mutta viruksen aiheuttamien oireiden rajuus yllätti pohjoisirlantilaismanagerin.


Rodgers kertoo sairastuneensa koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin maaliskuun lopulla. Tauti vei voimat.

– Pystyin vaivoin kävelemään. Se muistutti sitä, kun kiipesin Kilimanjarolle. Mitä korkeammalle menin, sitä hankalampi oli hengittää, Rodgers sanoo BBC:lle.

Rodgers kiipesi Afrikan korkeimmalle vuorelle Kilimajarolle hyväntekeväisyyskampanjan yhteydessä vuonna 2011. Kilimanjaron korkein huippu on lähes 6000 metrin korkeudessa.

Rodgers kertoo, miten rajut oireet saivat hänet arvostamaan hyvää kuntoa ja terveyttään.

– Muistan, kuinka yritin juosta ensimmäistä kertaa. Oli vaikeaa juosta edes kymmentä metriä. Menetin ruokahaluni. Tuntui oudolta syödä, kun en pystynyt maistamaan tai haistamaan ruokaa, jota söin.


Myöhemmin myös Rodgersin vaimo alkoi saada vastaavanlaisia oireita. Heille molemmille tehtiin koronavirustestit, joiden tulokset olivat positiiviset.  

Rodgers on toinen Valioliiga-seuran manageri, jonka tiedetään saaneen koronavirustartunnan. Arsenalin Mikel Arteta sairasti viruksen aiheuttaman taudin maaliskuussa.

Englannin Valioliigan on tarkoitus jatkua 17. kesäkuuta. Koronavirus kuitenkin huolestuttaa monia, ja jotkut pelaajat ovat kieltäytyneet osallistumasta joukkeuidensa harjoituksiin tartunnan pelossa. Rodgersin mukaan Leicesterin pelaajat eivät ole olleet huolissaan harjoittelusta tai pelaamisesta. 

– Minä tunnen oloni turvalliseksi. Olemme todella onnekkaassa semassa, kun meitä testataan kahdesti viikossa. 

Sarjasta on pelaamatta joukkueesta riippuen yhdeksän tai kymmenen ottelua. Kauden yllättäjä Leicester on sarjassa kolmantena Liverpoolin ja Manchester Cityn jälkeen. Rodgersilla on mielessään selkeä tavoite, kun kausi taas jatkuu. Hän haluaa toteuttaa unelman pääsystä Mestarien liigaan ensi kaudelle.

Unelman toteutuminen on lähellä, sillä Leicesterin takana Chelsea on sarjataulukossa neljäntenä viiden ja Manchester United kuudentena kahdeksan pisteen päässä Leicesteristä. Neljä parasta pääsee Mestarien liigaan.

– Se olisi toinen kerta seuran historiassa. Se on unelma, jonka haluamme täyttää. Jos pystymme tekemään jotain FA Cupissa, sekin olisi upeaa.

Leicester kohtaa FA Cupin puolivälierässä Chelsean. 

Lue myös:

    Uusimmat