Mainos

Valio vie Venäjälle vain vettä, mehuja ja keittoja

Valio vie tällä hetkellä Venäjälle vain vähän mehuja, marjakeittoja ja vettä. Laktoosittomien tuotteiden vienti tyssäsi syksyllä alkuunsa eikä ole käynnistynyt uudelleen.

Valion toimitusjohtaja Annika Hurme kertoo yhtiön Venäjän viennistä tämän päivän Maaseudun Tulevaisuudessa. Valion viestintäjohtaja Pia Kontunen vahvistaa asian MTV Uutisille.

- Venäjä lupasi syksyllä laktoosittomille tuotteille pääsyn maahan, mutta vaati tehtailta uusia sertifikaatioita. Kun hankimme ne, seuraava kuorma pysähtyi rajalle, koska tuotteistamme löytyi venäläisviranomaisten mukaan sellaisia antibiootteja, joita ei edes käytetä Suomessa ja joita Suomen viranomaiset eivät löytäneet. Tämän jälkeen emme ole vieneet Venäjälle, Kontunen kertoo.

Valio on rakentanut Moskovan lähellä sijaitsevalle Odintsovon sulatejuustotehtaalleen toisenkin linjan, jossa pakataan Venäjällä jo vuosikymmeniä suosittua Viola-sulatejuustoa. Raaka-aineet tuodaan Venäjä-pakotteiden takia maista, joita Venäjän tuontikielto ei koske.

- Tämän avulla Valio ja Viola-juusto pysyvät näkyvillä Venäjällä pakotteidenkin aikana, Kontunen kertoo.

Lisäksi paikallista tuotantoa on lisätty yhteistyömeijerissä Hatsinassa Pietarin lähistöllä. Siellä valmistetaan muun muassa UTH- eli iskukuumennettuja maitoja.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.