Mainos

Valio-pomon eläkepäätös hämmästyttää: ”Muutkin ovat tehneet pitkän uran”

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola on hämmentynyt Valion toimitusjohtajan Pekka Laaksosen päätöksestä jäädä eläkkeelle 58-vuotiaana.

STTK on puhunut eläkeiän nostamisen puolesta.

– Työmarkkinaosapuolet neuvottelevat parhaillaan eläkeratkaisusta. Suomen hallituksenkin tavoitteena on pidentää työuria. Kyllähän tämä (Laaksosen päätös) herättää kysymyksen, onko tämä oikea merkki neuvottelujen kynnyksellä, Palola kommentoi MTV Uutisille.

Laaksonen kertoi eilen jäävänsä syksyllä eläkkeelle. Syyksi hän nosti Valion läpikäymän oikeusprosessin aiheuttaman väsymyksen.

Markkinaoikeus tuomitsi Valiolle 70 miljoonan euron seuraamusmaksun määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä. Valio valittaa päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

– Kun on toiminut sataprosenttisen rehellisesti ja tuomitaan oikeudessa, niin kyllähän se elämää myrkyttää. Tämä on ainoa elämäni, joten ajattelin, että tämä on kannaltani viisas ratkaisu, Laaksonen perusteli eilen.

"Tavallisella ihmisellä ei ole mahdollisuutta tällaiseen"

Laaksonen sanoi lisäksi Helsingin Sanomille, että kokee tehneensä pitkän työuran. Seitsemän vuotta Valion toimitusjohtajana ollut Laaksonen on ollut työelämässä 36 vuotta.

– Minulla on paljon kavereita, jotka ovat suurin piirtein saman ikäisiä. He ovat jättäytyneet hommista ja kehuvat, kuinka on kivaa. Ehkä se tässä on ajatuksena. Ehkä se on ihan hauskaa, Laaksonen totesi Helsingin Sanomissa.

– Varmasti moni muukin kokee tehneensä tuon ikäisenä pitkän työuran ja tuntee välillä väsymystä ja uupumusta. Tavallisella ihmisellä ei ole kuitenkaan mahdollisuutta jäädä eläkkeelle tuossa vaiheessa. Tietenkin se herättää hämmennystä, Antti Palola toteaa.

Palola korostaa kuitenkin, että Laaksonen toimii työsopimuksensa mukaan.

– Olen sitä mieltä, että johtaja voisi näyttää omalla teollaan esimerkkiä. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että asia on sovittu Laaksosen ja työnantajan välillä.

Mitä mieltä olet toimitusjohtajan mahdollisuudesta siirtyä aikaiselle eläkkeelle? Kommentoi alhaalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.