Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Välimerellinen leipä 5.10.1999

Julkaistu 29.05.2001 16:17

Toimittaja Sonja Blåberg

3 dl vettä
0,5 pkt hiivaa (25 g)
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
7-8 dl vehnäjauhoja tai
hiivaleipäjauhoja

Pinnalle:


2 rkl oliiviöljyä
3 sipulia
1,5 dl mustia oliiveja
2 tomaattia tai muutama
aurinkokuivattu tomaatti
karkeaa suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 dl raastettua parmesaania

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, ja jauhot, alusta taikina kimmoisaksi, mutta löysäksi. Lisää lopuksi öljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi pyyhkeellä peitetyssä kulhossa, noin puoli tuntia.
Viipaloi sipulit ja kuullota niitä pannulla. Viipaloi tomaatit ja oliivit. Öljyä uunipannu ja ripottele pohjalle karkeaa merisuolaa. Kauli taikina uunipannunkokoiseksi levyksi ja nosta se kaulinta apuna käyttäen uunipannulle. Anna leivän vielä kohota liinan alla jonkin aikaa.
Voitele kohonneen leivän pinta öljyllä ja pistele siihen haarukalla muutama reikä. Levitä sipulit ja tomaattiviipaleet taikinalle ja ripottele pinnalle oliivit ja parmesaaniraaste. Mausta rouhitulla mustapippurilla.
Paista uunissa 225-250 asteessa 10-15 minuuttia. Leikkaa ruuduiksi tai paloiksi. Tarjoa maukkaan liha-, vihannes-, kana- tai kalaliemen kanssa.

Lisää aiheesta:

Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässäShein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä RanskassaTunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"

  • 17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • 13:29
    Verkkokauppa

    Shein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä Ranskassa

  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"