Valepalotarkastaja tehnyt epäilyttäviä "tarkastuksia" vanhusten kotona – näin erotat hämäräheikin aidosta viranomaisesta

3:45
Ikäihmisiä pyritään vedättämään esimerkiksi remonttihuijauksin ja valepoliisein. Joskus tekijänä ovat epäluotettavat omaiset.

Pohjois-Savon alueella on liikkunut palotarkastajaksi tekeytynyt henkilö, joka on käynyt vanhusten kotona väittäen tekevänsä palotarkastuksia. Tapauksesta on ilmoitettu poliisille.

Vanhusten asuntoihin saatetaan pyrkiä epärehellisin motiivein, tarkoituksena esimerkiksi viedä tältä näkyvillä olevaa omaisuutta. Pelastuslaitoksen tviitistä ei käy ilmi, onko asiaan liittyen kirjattu rikosilmoitusta omaisuusrikoksesta.

Pelastuslaitos kehottaa kiinnittämään asiaan huomiota ja kertoo, että pelastusviranomaiset kulkevat aina pelastuslaitoksen ajoneuvoilla, ja työvaatteissa lukee henkilön nimi ja virka-asema. Pelastuslaitos lisäksi muistuttaa että pelastusviranomaiset kantavat kuvallista virkakorttia. Kortin voi pyytää nähtäväksi ennen kun viranomaiseksi esittäytyneen päästää asuntoon.

Tapaus herätti kiinnostusta myös Pohjois-Savon ulkopuolella. Helsingin pelastuslaitoksen palopäällikkö Taisto Hakala muistuttaa, että pelastusviranomainen ei koskaan myy mitään. Mahdollisesta valepalotarkastajasta hän kehottaa ilmoittamaan hätänumeroon 112.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja