Valehoitaja kavalsi muistisairaalta vanhukselta tuhansia euroja – toimi hoivakodissa yli kaksi vuotta väärennetyllä todistuksella

Uhrit häpeävät ilmoittaa huijauksista 2:07
Uutisjuttu: Huijausten uhrit häpeävät toisinaan ilmoittaa tulleensa huijatuksi.

Lähihoitajana hoivakodissa esiintynyt nainen käytti muistisairaan vanhuksen rahoja tuhansien eurojen edestä Haukiputaalla. Oulun poliisi on saanut tapauksen esitutkinnan valmiiksi.

Poliisin mukaan rikoksesta epäilty nainen oli toiminut valehoitajana yli kahden vuoden ajan Haukiputaalla sijaitsevassa hoitokodissa. Ennen palkkaamistaan nainen oli esittänyt työnantajalleen väärennetyn tutkintotodistuksen.

Nainen oli toiminut hoivakodissa lähihoitajana ja tämän lisäksi omaishoitajana 1930-luvulla syntyneelle heikkokuntoiselle muistisairaalle vanhukselle.

Rikoskokonaisuudessa tutkittiin tekoja nimikkeillä väärennys, törkeä kavallus, maksuvälinepetos, törkeä petos ja luvaton terveydenhuollon ammattitoimen harjoittaminen.

Kavalsi rahaa yli 3 000 euroa

Omaishoitajan roolissa valehoitaja oli pyytänyt Oulun edunvalvontaa vapauttamaan hoitamansa vanhuksen tililtä rahaa useampana eri kertana yhteensä 3 100 euron edestä viime vuoden alkukeväällä.

Poliisi epäilee naisen käyttäneen rahat omiin tarkoitusperiinsä ja ostoksiin. Osa rahoista oli siirretty suoraan rikoksesta epäillyn omalle pankkitilille. 

Rikoksesta epäilty oli tutkintavankina esitutkinnan aikana. Asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi muistuttaa valppaudesta

Oulun poliisi varoittaa vanhuksia, heidän läheisiään ja heidän kanssaan työskenteleviä röyhkeistä menetelmistä anastaa vanhuksilta omaisuutta.

Poliisi pyytää puhumaan huijauksista vanhuksen kanssa ja olemaan itsekin valppaana: vanhuksen seuraan kun saattaa lyöttäytyä niin valepoliiseja, -hoitajia, -taksikuskeja kuin valehuoltomiehiäkin.

– Pyydämme läheisiä puhumaan huijauksista ja neuvomaan vanhuksia sekä olemaan itsekin valppaana. Mikäli epäilet, että olet itse tai läheisesi on joutunut rikoksen uhriksi, tulee asiasta tehdä rikosilmoitus, neuvoo rikoskomisario Nina Similä Oulun poliisin tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat