Vakuutusyhtiö vilautti hinaustilastojaan: "Näistä vioista suhteellisesti suurin osa löytyy Audeista"

Hinausautojen kuljettajat tekevät työtään kelissä kuin kelissä 0:54
Hinausautojen kuljettajat tekevät työtään kelissä kuin kelissä ympäri vuoden. Katso videolta, miten ammattilainen nostaa Volkkarin ylös penkasta.

Vakuutusyhtiö POP Vakuutus tutki tilastojaan selvittääkseen yleisimmät autojen hinaukseen johtaneet syyt. Sen mukaan kaikkein tavanomaisimmin hinausauto kutsutaan moottorivian tai käynnistymisongelmien vuoksi. Yhdellä merkillä moottorivikojen osuus hinauksista korostuu enemmän kuin muilla.

POP Vakuutuksen mukaan hinaukseen johtavista auton vioista yleisin – sen tilastoimien autojen kohdalla – on noin 30 prosentin osuudella moottorivika.

– Näistä vioista suhteellisesti suurin osa löytyy Audeista. Audien hinauksista jopa 40 prosenttia johtuu moottorivioista, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Toiseksi yleisin syy hinaukseen on se, ettei auto käynnisty. Käynnistysongelmia on tilastojen mukaan suhteellisesti eniten Hyundailla, Renaultilla ja Nissanilla. Kokonaistilastoa tarkastellessa autot jättävät starttaamatta vajaassa 13 prosentissa tapauksista.

Yleisimpien ongelmien viiden kärkeen nousevat myös vaihteiston viat sekä rengasongelmat. Vaihteiston kanssa painitaan noin seitsemässä prosentissa tapauksista, ja rengasongelmiin matka päättyy vajaalla kuudella prosentilla. Kolarointi sijoittuu kokonaistilastossa sijalle kuusi 4,5 prosentin osuudella.

POP Vakuutuksen havaintojen mukaan hinaustarpeen todennäköisyydellä on selvä yhteys ajokilometreihin ja auton ikään. Mitä enemmän ajokilometrejä vuodessa kertyy, sitä suuremmalla todennäköisyydellä auto päätyy hinaukseen.

– Kun kertyy kilometrejä, kertyy autolle usein myös ikävuosia, mikä näkyy luonnollisesti hinaustilastossa siten, että yli 10-vuotiaita autoja hinataan eniten ja hinausmäärät tasaisesti kasvavat, mitä vanhempi auto on, POP Vakuutuksen korvauspuolen operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta kertoo yhtiön tiedotteessa.

Lähde: POP Vakuutus

Lue myös:

    Uusimmat