Vakavat terveyshuolet selättänyt Santeri Virtanen antaa suuren arvon pronssimitalille – "Yhteensä jonkun vuoden maannut sängyssä"

Ilves tekee 3-2 maalin 1:14
Vaikeudet selättänyt Santeri Virtanen iski Ilveksen voittomaalin pronssiottelussa.

Santeri Virtanen iski voittomaalin, kun Ilves kaatoi HIFK:n SM-liigan pronssiottelussa torstaina lukemin 3–2. Vakavista terveyshuolista kärsineelle hyökkääjälle pronssimitali maistui.

Vaikka viime viikon välierätappio Pelicansille oli raskas, näki viime vuodet terveyshuolista kärsinyt Virtanen pronssimitalin kirkkaana. Virtanen ei ollut mukana, kun Ilves juhli viime keväänä pronssia, joka oli seuran ensimmäinen mitali 21 vuoteen.

– Varmasti viime vuodenkin välierätappio oli pettymys, mutta kyllä nyt oli tosi iso pettymys, että finaalipaikka karkasi. Hieno lopettaa tämä näin. Aina on kivempi lopettaa, kun saa metalleja.

Pronssiottelun mielekkyydestä on viime aikoina puhuttu ahkerasti. Virtaselle pelin merkitys oli selkeä.

–Jos menisin peliin niin, että ei kiinnosta, ehkä tekisin väärää juttua. Tämä on aina ollut intohimo, Virtanen sanoo.

– Kahden viime kauden aikana olen yhteensä jonkun vuoden maannut sängyssä ja kaikki kevään pelit ovat molemmilta kahdelta vuodelta jääneet väliin. Kyllä sen silloin jo ymmärsi, että nämä hetket ovat ainutlaatuisia, eikä niitä välttämättä enää ikinä tule. Meillä oli hieno ryhmä. Hienoa, että päätettiin tämä hyvään yhteiseen kokemukseen. Aika paljon hienompi lähteä huilaamaan.

Ilveksen joukkueessa lisämotivaatiota pronssiotteluun toi Petri Kontiolan ja Jarno Koskirannan uran lopettamispäätökset. Joukkue halusi kaksikolle voittoisan lopun.

– Heidänkin puolesta vähän. Eihän se ole kiva hävitä viimeistä peliä. Heillä on ollut niin hienot urat, Virtanen sanoo.

– Suomi-kiekossa molemmat ovat tosi tärkeitä tekijöitä. Tullaan muistamaan pitkään.

Tapparalle välierissä taipunut HIFK joutui odottelemaan pronssiottelua yli viikon ja Pelicansille hävinnyt Ilveskin viikon päivät. Virtanen kertoo ajan kuluneen leppoisissa merkeissä viime viikon torstaina tulleen välierätappion jälkeen.

Ilveksellä oli maanantaina vapaaehtoinen jääharjoitus ja vasta tiistaina koko joukkue kokoontui harjoittelemaan yhdessä.

– Kävin kotona Salossa ja vaihdoin renkaat autoon. Olen kotoisin maaseudulta, siellä on aika rauhallista olla.

Vaikka Ilveksen selkeänä tavoitteena oli Suomen mestaruus, näkee Virtanen pronssilätkänkin osoittavan tamperelaisseuran olevan oikealla tiellä.

– Kesästä kesään kun tehdään hommia, ja kaikki tavoitelevat mestaruuksia ja nyt on kaksi vuotta putkeen mitaleilla. Hyvällä tiellä organisaatio on ja kiva olla siinä mukana.

Lue myös:

    Uusimmat