Vaivaako krapula? Näin oudoilla konsteilla voit parantaa sen!

Me kaikki tiedämme sen tunteen: Heräät aamulla tukka pystyssä, päätä särkee ja olo on kuin jyrän alle jääneellä. Katso oudoimmat konstit, joita krapulan hoitoon on keksitty.

"En juo enää koskaan" on varmasti yleinen lausahdus pikkujouluviikonloppuna. Jos vatsasi tuntuu kiertävän ympyrää ja olosi on hutera, voit kokeilla näitä kyseenalaisia krapulanpoistokeinoja – omalla vastuullasi!

1. Syö palanutta paahtoleipää

Urbaanin legendan mukaan leivän palaneissa kohdissa oleva hiili auttaa suodattamaan elimistössä olevia epäpuhtauksia. Tämän vuoksi myös alkoholimyrkytyksen saaneille annetaan sairaalassa hiilipitoista nestettä.

2. Juo suolakurkkupurkin liemi

Jos pystyt suorittamaan tämän uroteon, krapulan voi tarinan mukaan kadota tunnissa. Suolakurkkuliemi nesteyttää kehoasi ja korjaa maksan vaurioita – eikä suoloistakaan ole haittaa krapulaiselle kropalle.

3. Sitruunat kainalossa

Tämä on ehkäpä pahoinvointiystävällisin keino yrittää päihittää krapula. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja aseta viipaleet kainaloihisi. Mitä kylmempiä sitruunat ovat, sen viileämmäksi olosi tunnet. Jos kotoasi ei löydy sitruunoita, limet ajavat saman asian.

4. "Puhvelinmaitodrinkki"

Drinkissä ei tosiasiassa ole kyse oikeasta puhvelinmaidosta, vaan se on krapulaa hoivaavan drinkin nimi. Tähän juomasekoitukseen tulee jäätelöä, maitoa, kermaa, rommia sekä likööriä oman maun mukaan. Ikävähkö sivuvaikutus tälle krapulanparantajalle on se, että se luultavasti saa sinut uudelleen humalaan.

5. Ole hyväntuulinen

Brittitutkimuksessa on osoitettu, että syyllisyys juomisesta ja vihaisuus pahentavat krapulaa entisestään. Yritä siis pyristellä syyllisyydestäsi eroon ja suhtaudu krapulapäivään hyvällä mielellä.

6. Viherpirtelö

Sekoita tehosekoittimessa kurkkua, basilikaa, vettä ja vapaavalintaisia vihreitä yrttejä tai lehtiä. Nauti viherpirtelö yhdellä kulauksella, ja ainesosien sisältämän lehtivihreän pitäisi auttaa tasapainottamaan huonoa oloasi. Viherpirtelö ei tosin ole ehkä se kaikista helpoiten nielaistava krapulajuoma!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja