Robert Helenius tyrmättiin! Suomalaistähti kakoi happea tajunnan rajamailla rajun pommin jälkeen

Yhdysvaltalaiskonkari Gerald Washington, 37, tyrmäsi Robert Heleniuksen, 35, Minneapolisin nyrkkeilyillassa raskaan sarjan ottelun kahdeksannessa erässä. Matsi oli Heleniuksen ensimmäinen Yhdysvalloissa.

Helenius ja Washington ottelivat varsin tasapäisesti kahdeksanteen erään saakka, vaikka suomalainen näyttikin väsyvän ottelun kuluessa. Kahdeksas erä toi Heleniuksen illalle tylyn lopun.

Washington takoi iskuja Heleniuksen vartaloon ja sen jälkeen päähän, ja suomalaisen suojaus aukesi täysin. Yhdysvaltalainen täräytti rajun lopetusiskun oikealla suorallaan Heleniuksen leukaperiin, ja suomalainen putosi niiltä seisovilta lattiaan, pää köysiin jääden.

Helenius kakoi lattiassa happea tajunnan rajamailla, ja ottelu oli ohi. Tappio voi olla raju isku Heleniuksen uran jatkon kannalta, sillä ottelu käytiin suurella estradilla Yhdysvalloissa, Washingtonia ei ole rankattu maailman kärkiottelijoiden joukkoon ja Heleniusta pidettiin monissa arvioissa matsin suosikkina.

Tappio oli 28 ottelua ammattilaisena voittaneelle Heleniukselle uran kolmas. Tappioista kaksi on nyt tullut tyrmäyksellä.

Washingtonille voitto oli ammattilaisena uran 20:s. Hänellä on tilillään myös kolme tappiota sekä yksi ratkaisematon koitos.

Edellisessä ottelussaan viime vuoden syyskuussa Helenius oli tyrmännyt Saksassa Erkan Teperin.

Heleniukselta tyly tyrmäys: Teper kaatuu kuin puu! 1:14
Video: Erkan Teper kaatui Robert Heleniuksen käsittelyssä edellisessä ottelussa kuin puu.

Lue myös:

    Uusimmat