Kiinnostus kasvisruokaa kohtaan on kasvanut Suomessakin. Alan uusimpia trendejä esitellään tänä viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla Vegemessuilla.
Nyhtökaura ja Härkis ovat jo useimmille suomalaisille tuttuja, mutta vegemessuilla on esillä kymmeniä muitakin kasvipohjaisia tuotteita, vaikkapa paikan päällä valmistettua rullajäätelöä.
– Meillä oli tavoitteena tuoda markkinoille täysin uusi vegaaninen hittituote ja sanoisin, että on aika hyvin onnistuttu, Noora Qvick vegaanisia jäätelörulla-annoksia valmistavasta Spirosta toteaa.
Kauramaidosta, kaurakermasta, sokerista ja glukoosisiirapista valmistettua vegaanista rullajäätelöä ei vielä saa kaupoista.
– Se on meidän salainen haave, että jos siitä saataisiin kuluttajaversio, mutta katsotaan nyt. Ainakin tämä kesä mennään niin, että Tampereelta ja toivottavasti myös Helsingistä saa jätskirulla-annoksia kioskista paikan päältä, kertoo Qvick.
– Kyllä tämä maistuu, tuore hedelmä maistuu, raikas, arvioi jätskirullaa maisteleva Maarit Berg.


