Vain MTV:llä: Raju kuvasarja Jämijärven turmakoneen syöksystä

MTV Uutisten silminnäkijä tallensi kännykkäkamerallaan uskomattoman näyn Jämijärvellä. Laskuvarjohyppääjiä kuljettanut pienkone putosi suoraan maahan – kahdeksan kuoli, kolme selvisi.

Silminnäkijä kertoo todistaneensa Jämijärven lentoturmaa aivan läheltä.

Turmakone tarkastettiin viimeksi toissa vuonna

-Jämijärven turmakone Comp Air 8 oli rakennussarjasta koottu harrasteluokan kone.

-Se voi kuljettaa ohjaajan lisäksi enintään 10 matkustajaa.

-Kone oli tarkastettu viimeksi toissa vuonna. Turvallisuusvirasto Trafin todistus koneen lentokelpoisuuden tarkastuksesta myönnettiin 30.8.2012, ja todistus oli voimassa 31.8.2015 saakka.

-Trafin ja Suomen ilmailulaitoksen valtuuttaman ammattilaisen tarkastuksessa on käyty läpi koneen rakenteet, varusteet ja laitteiden toiminta.

-Koneelle oli myönnetty rakennuslupa 2005, ja se oli hyväksytty ilma-alusrekisteriin 2009.

-Turmakoneen kaltaiselle harrasteluokan koneelle myönnetään "lupa lentää", kun taas tyyppihyväksytylle lentokoneelle myönnetään lentokelpoisuustodistus.

-Kone on koottu amerikkalaisvalmistajan rakennussarjasta.  

– Olimme Jämijärven lentokentän alakiitoradalla ja katselimme, kun Comp Air kuskasi täysiä kuormia laskuvarjohyppääjiä, heitä oli jonoksi asti. Kone ehti tehdä useita lentoja, mies kertoo.

– Yhtäkkiä kuului rysähdys ja katsoin taivaalle mitä siellä on. Ensin ajattelin, että jokin lennokki putoaa tai joku tekee temppuja, mutta kun näkyi savuvana, tajusin pian, että on tosi kyseessä. Kone oli todella korkealla kun se lähti putoamaan. 

Mies kaivoi puhelimen taskustaan ja kuvasi tapahtumia. Hän soitti myös hätäkeskukseen, jonne oli jo tullut ilmoituksia lentoturmasta.

Kuvissa näkyy, kuinka putoava kone ohittaa muun muassa liitäjiä hyvin läheltä.

Silminnäkijä kiirehti ystävänsä kanssa katsomaan turmapaikalle, jos he voisivat olla avuksi. Kangasmetsässä, puiden välissä, näkyi palanut lentokone.

Huom: Mainokset poistettu videosta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja