Vaikuttiko Ferrarin puheenjohtajan läsnäolo Räikkösen ohitushaluihin?

Kimi Räikkönen harmitteli edelleen lauantaista aika-ajosuoritustaan, kun häneltä kysyttiin Unkarin GP:n voittomahdollisuuksista kisan jälkeen.

Räikkönen lähti kisaan toisesta ruudusta Ferrari-tallitoverinsa Sebastian Vettelin takaa. Järjestys oli sama maalissa, mutta suomalaisässällä oli sunnuntaina jopa voittovauhtia, sillä Vettel kärsi ongelmista autonsa ohjauksessa. Vettel piti kuitenkin paikkansa.   

Italialaistallin kaksoisvoittoa oli seuraamassa paikan päällä myös Ferrarin puheenjohtaja Sergio Marchionne. Kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Räikköseltä tiedusteltiin sitä olisiko hän yrittänyt ohitusta tallitoveristaan, jos Marchionne ei olisi ollut paikalla.

– Ei sillä ole mitään vaikutusta. Tiedämme mitä meidän pitää tehdä tiimitovereina. Pääsin hyvistä asemista ykkösmutkaan ensimmäisellä kierroksella, mutta kun olemme tallitovereita...voimme taistella kunnolla, mutta jätämme luultavasti hieman enemmän tilaa toisillemme kuin muissa tilanteissa, emme voi pakottaa ohitusta, Räikkönen aloitti.

– Kisan loppupuolella kaksoisvoitto näytti varmalta. Voin vain palata eiliseen suoritukseeni (aika-ajossa) ja sättiä itseäni siitä, etten ollut paremmissa asemissa kisan voittoa ajatellen. Seb oli ykkönen eilen ja pysyi keulilla startissa, ja oli selvää, että haluamme kaksoisvoiton, olimme radalla sitten miten päin tahansa. Se on tavoite. 

– Eli sillä ei ole merkitystä, onko puheenjohtaja täällä vai ei. En ole edes nähnyt häntä, podiumia lukuun ottamatta. Ei ole ollut vielä aikaa tänään, Räikkönen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat