Mainos

Vaikean rakennepaketin käsittely jatkuu

Hallitus jatkaa tänään budjettiriihtään.

Hallituspuolueiden johtajat pääsivät eilen sopuun ensi vuoden budjetista ja tämän vuoden lisäbudjetista. Tänään budjetteja käsitellään koko hallituksen voimin.

Hallituksen on myös määrä päättää, mitä rakenteellisia uudistuksia se ryhtyy valmistelemaan lähikuukausien aikana.

Hallituspuolueiden johtajat neuvottelivat eilen rakenteellisista uudistuksista pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa noin yhteen asti aamuyöllä.

MTV3 Uutisten politiikan toimittaja Raimo Pitkänen kertoo Säätytalolta, että rakennepakettia ei saatu valmiiksi yön aikana ja aamupäivä käytetään nyt asian ratkaisemiseen.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen totesi MTV3 Uutisille, että kaikki rakennepakettiin liittyvät asiat ovat erittäin vaikeita.

– Kuntien toimintaa pyritään rakennepaketissa tehostamaan. Nyt haetaan kokonaissäästöpakettia, jonka sisällä olisi konkreettisia toimia, jotka varmaan koskettavat meidän jokaisen arkea, kertoo MTV3 Uutisten politiikan toimittaja Eeva Lehtimäki.

– Arvioisin tällä hetkellä, että ne menevät varmaankin jatkovalmisteluun. Lähtökohtana on ollut virkamiesten 80 esityksen lista, joka viikonloppuna oli kutistunut puoleen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.