Pääministeri Marin: Sopu isoista asioista on löydetty, yksityiskohdista tiedotetaan keskiviikkona – ensi vuoden alijäämä on mittavat 10,7 miljardia

9:11
Katso viisikon ja valtiovarainministerin kommentit videolta.

Hallituksen budjettiriihessä on alkuviikon aikana päästy eteenpäin muun muassa työllisyystoimien osalta. Maanantaina ja tiistaina koolla olivat hallituspuolueiden puheenjohtajat ja valtiovarainministeri Matti Vanhanen.

Viisikko ja valtiovarainministeri Vanhanen saapuivat kommentoimaan neuvottelun tuloksia Säätytalon portaille tiistai-iltana. Pääministeri Sanna Marinin mukaan hallituspuolueet ovat löytäneet tänään sovun ja isoja ratkaisuja on saatu aikaiseksi. Koko hallitus tulee kokoontumaan huomenna Säätytalolle sopimaan budjetin yksityiskohdista.

–  Meillä on ollut isoja asioita käsittelyssä, muun muassa kuntien taloudellinen tilanne, järjestöjen rahoitus, energiaverotukseen liittyvät kysymykset näin muutamia mainitakseni. Tietysti myös työllisyystoimet.

–Olen todella iloinen siitä, että isoista kysymyksistä olemme löytäneet yhteisiä linjauksia. 

Ensi vuoden alijäämä on mittava, noin 10,7 miljardia. 

– Etukäteen kirjaamme jo ensi vuodelle kaikki koronaan liittyvät menot. Pelkästään testauksesta tulee pitkälti yli miljardi euroa, kommentoi valtiovarainministeri Vanhanen. 

Tiede- ja kulttuuriministerin sekä keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan energiaratkaisujen tiimoilta tärkein tieto on, että asiassa ollaan pääty sopuun.

– Sopua reunusti hallitusohjelmassa sovittu kokonaisuus. 

Viisikko korosti tässä päivässä hyvänä asiana ratkaisukeskeisyyttä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja