Mainos

Vaihtoehtorockin riemujuhlaa vanhalla voimala-alueella

Kalifornialainen punkbändi Face to Face oli kovassa vedossa.

Tuhannet keskivertoa trenditietoisemmat indiepopin ystävät kokoontuivat eilen Helsingin Suvilahdessa. Siellä järjestettiin ensimmäinen Pitkä kuuma kesä -festivaali, jossa esiintyy parikymmentä keskisuurta rock- ja pop-yhtyettä.

Kaksipäiväinen tapahtuma on suunniteltu yleisöystävällisesti. Sunnuntai keskittyy koneelliseen tanssimusiikkiin, kun taas avauspäivä oli energisen kitaranräimeen juhlaa.

Lauantaina lavalla nähtiin muun muassa ruotsalaiset The Sounds ja The Soundtrack of Our Lives, yhdysvaltalainen The Melvins sekä kotimaiset Risto ja Disco Ensemble.

Päivän odotetuin ja ylistetyin yhtye oli Social Distortion Yhdysvalloista. Punkbändi perustettiin vuonna 1978, mutta vasta tänään yhtye nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa.

Suvilahden vanhalle voimala-alueelle olisi mahtunut enemmänkin väkeä, mutta talouskriisin lisäksi on ainakin kaksi tekijää, jotka saattoivat vähentää tapahtuman kysyntää.

Toisin kuin lauantain ennusteet olivat luvanneet, sää ei suosinutkaan Helsinkiä. Taivas oli paksun pilvimassan peitossa, ja t-paitasillaan tuli vilu. Lisäksi tuhansille potentiaalisille festivaalivieraille oli tarjolla vaihtoehtoisia suurtapahtumia. Pääkaupunkiseudulla vietettiin juuri lauantaina kesän tapahtumarikkainta päivää.

Tuska Open Air Helsingin Kaisaniemessä veti puoleensa raskaan rockin kuluttajia, bluesin ystäville oli Järvenpään Puistoblues, ja tuhannet seksuaalivähemmistöjen edustajat olivat Helsinki Pride -kulkueessa marssimassa.

Mainituista tapahtumista Pitkä kuuma kesä ja Tuska Open Air jatkuvat sunnuntaina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.