Vahvistaako hallitus kesätapahtumien peruuttamisen? Katso tiedotustilaisuus rajoituksista suorana klo 19.30

Huomenta Suomi - Jesse Teresa Pekka LIVE
Katso hallituksen tiedotustilaisuus rajoituksista kello 19.30 alkaen suorassa lähetyksessä.

Hallitus on saanut valmiiksi neuvottelunsa koronaepidemian hoitamisesta. Tiedotustilaisuus neuvottelujen tuloksesta näkyy suorana MTV Uutiset Livessä kello 19.30.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei kertonut neuvotteluiden annista poistuessaan Säätytalolta iltapäivällä viiden aikaan. Hallitus informoi hänen mukaansa ensin eduskuntapuolueita ja kertoo annista sen jälkeen tiedotustilaisuudessa.

Ministerit keskustelivat noin seitsemän tuntia muun muassa siitä, miten ja millä aikataululla koronaviruksen leviämistä estäviä rajoituksia voisi alkaa purkaa. Keskusteluiden pohjana oli se, miten koronaepidemia on edennyt Suomessa. 

Miten käy kesätapahtumien?

Pöydällä olivat niin kesätapahtumia koskettava kokoontumisrajoitus kuin koulujen avaaminenkin. Linjauksia odotetaan tänään varsinkin yleisötapahtumien osalta.

Kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) kertoi aiemmin tänään, että alkukesän isojen tapahtumien järjestäminen näyttää hyvin epätodennäköiseltä.

Aiemman päätöksen perusteella isot yleisötapahtumat on kielletty toukokuun loppuun saakka. Moni festivaali on perunut tapahtumansa tältä vuodelta jo oma-aloitteisesti, esimerkiksi Turun Ruisrock eilen.

Lue myös:

    Uusimmat