Vaasan koronakurimuksessa valoa tunnelin päässä – ylilääkäri suosittelee muille kaupungeille dramaattisia toimia: "Viesti on hyvin selkeä"

Johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta kertoo, että Vaasan kaupungin koronatilanteessa on jo näkyvissä lieventymisen merkkejä. Hänen mielestään muissa kaupungeissa pitäisi nyt toimia jyrkästi välttääkseen Vaasan pahinta paikkaa vastaava tilanne.

Vaasan koronatilanne on ollut viime aikoina Suomen synkimpiä, mutta valoa näkyy tunnelin päässä.

– Kaupungissa pärjätään kohtalaisen hyvin, samoin Pohjanmaan maakunnassa. Tapausmäärät ovat kääntyneet laskuun siten, että 7 viime päivän aikana ei ole ollut päivittäin enempää kuin 20 todettua uutta tautitapausta, kertoo kaupungin johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta MTV:lle.

Vaasan kaupungissa uusia tapauksia oli keskiviikkona vain viisi, ylilääkäri toteaa.

Vaasalla muille selkeä viesti

Syksyn koronataistelun eturintamassa kamppailleella Vaasalla on neuvo, jota muiden kuntien voi olla syytä kuunnella herkällä korvalla.

– Viesti muille kaupungille ja kunnille on hyvin selkeä. Kannattaa tehdä ehkäisevät ja rajoittavat toimenpiteet mahdollisimman ajoissa, silloin kun epidemia näyttää ensimmäisiä merkkejä aktivoitumisesta. Sillä lailla pystytään merkittävästi vaikuttamaan uusien tautitapausten määrään, terveydenhuollon kuormittumiseen ja kunnan tai kaupungin toimintojen säilymiseen, Kaukoranta neuvoo.

Kaukoranta kertoo suosittelevansa vankkoja, jopa dramaattisiakin toimenpiteitä siksi, että niillä saadaan mahdollisimman nopeasti mahdollisimman hyvä tulos. Vaikuttavuus toimista nähdään viruksen luonteen vuoksi vasta lähemmäs kahden viikon viiveellä.

– Tämän päivän toimet nyt, ja pelataan peliä eteenpäin. Sillä lailla pärjätään tämän viruksen kanssa.

Ylilääkäri toivoo, ettei Vaasassa uusia tartuntoja ilmenisi enää kouluissa, päiväkodeissa, vanhusten palveluasumisessa tai sairaaloissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja