V-sarja tuo luksusta Mercedeksen tila-autoihin

Mercedes-Benz tuo isoimman luokan tila-autoonsa aiempaa enemmän henkilöautomaisuutta. Uuden V-sarjan sisätiloissa on havaittavissa yhtäläisyyksiä muun muassa C- ja S-sarjalaisiin, minkä seurauksena yleisilme on edeltäjä Vianoa huomattavasti tyylikkäämpi.

Auto on lähtökohdaltaan 6-paikkainen 2+2+2 –istuinjärjestelyllä. Takamatkustamoon on kuitenkin tilattavissa 3-istuttavat penkit, joiden myötä auto muuttuu 8-paikkaiseksi. Erillispenkit mahdollistavat tilan monipuolisen ja käyttötarpeita vastaavan käytön. 3-istuttavat penkit voi tilata myös kiinteällä selkänojalla, mikä mahdollistaa takatilan muuttamisen majoittumiseen sopivaksi. Myös muut varustelumahdollisuudet ovat laajat merkille ominaiseen tyyliin.

Moottorit perustuvat Mercedeksen muusta henkilöautomallistosta tuttuun 2,1-litraiseen rivineloseen. Tästä on tarjolla alkuun kolme tehoversiota (136, 163 ja 190hv), joista tehokkaimman yhteydessä on vakiona automaattivaihteisto. Lisäksi Mercedes tuo esimerkiksi C-sarjasta tutun Agility Select –toiminnon automaattivaihteisten V-mallien yhteyteen ensimmäisenä luokassaan.

Alkuun myynnissä on vain keskipitkä koriversio ja hinnat alkavat 66265 eurosta. Myöhemmin mallisto laajenee sekä normaalilla ja pitkällä versiolla.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:

    Uusimmat