Uutuuskirja: Sebastian Vettel huomasi suomalaisvieraat ja täräytti härskin tokaisun turkulaisista

Sebastian Vettel pitää tunnetusti Suomesta, ja hän on myös ajoittain availlut kielenkantojaan suomen kielellä. Heikki Kulta kertoo tähän liittyen erään hulvattoman episodin saksalaiskuskin neljänneltä F1-mestaruusvuodelta 2013 uutuuskirjassaan F1 – suomalaisten F1-ajajien matkassa (Readme.fi).

Vettel oli varmistelemassa neljättä maailmanmestaruuttaan Red Bullilla Monzan-kisaviikonloppuna 2013, kun hän yllätti suomalaiset vieraat lauantaiaamuisella tervehdyksellään. Turun Sanomien pitkäaikainen toimittaja Heikki Kulta ja Kullan turkulaistuttu, F1-kuntovalmentaja Antti Kontsas, olivat juuri kohdanneet, kun Kulta piipahti aamukahville Red Bullin Energiakeskukseen.

– Rupattelimme niitä näitä, kun takaamme joku letkautti kotikielellämme, että "turkulaiset on mulkkuja", Kulta kirjoittaa kirjassaan.

– Kukahan se oli? Käännyimme Antin kanssa samaan aikaan, ja siellä istui oman pöytänsä takana Sebastian Vettel – hymyillen kuin Naantalin aurinko, kuten juuri tähän tilanteeseen sopikin. Seurana oli silloinen kuntovalmentajansa Heikki Huovinen, joka hytkyi samalla lailla naama virneessä.

Kulta ilmoitti Vettelille, että "hänen nimittämiään ilmestyksiä löytyy kyllä jostain ihan muualta kuin Turusta".

– Kysyin, kuka hänelle oli tällaisia puheita opettanut, vaikka syyllisestä ei ollut epäilystä. Olihan Huovinenkin asunut Turussa kiekkoiltuaan TPS:n junnuissa.

Kontsas on toiminut Vettelin kuntovalmentajana vuodesta 2014 lähtien. Toro Rossolla ajanutta ranskalaista Jean-Éric Vergneä hän kuntovalmensi 2012–2013 ja sitä ennen sveitsiläistä Sébastien Buemia vuonna 2011.

Lue myös:

    Uusimmat