Uutuusdokumentti paljastaa: Tiger Woods jätti ensimmäisen tyttöystävänsä jäätävällä tavalla – "Se oli kuin kuolema, ja minun täytyi käsitellä sitä kuin kuolemaa"

4:41
Tiger Woods palasi major-voittajaksi elokuussa 2019 pelatussa Mastersissa.

HBO:n tuore, kaksiosainen Tiger-dokumentti kertoo 15-kertaisen major-voittajan Tiger Woodsin menestyksistä ja menetyksistä paitsi golfviheriöillä myös niiden ulkopuolella.

Ensimmäisessä osassa kerrotaan Woodsin noususta maailman huipulle. Suuri osa tästä tarinasta on monille jo ennen dokumenttia tuttu.

Tuleva maailmantähti löi palloa ensimmäisen kerran vain 10 kuukauden ikäisenä. Hän olisi halunnut kokeilla muitakin lajeja, mutta Earl-isä pakotti pelaamaan golfia. Earl Woodsilla oli muutenkin merkittävä rooli siinä, että Tigristä kasvoi voittaja isolla v:llä: Upseeritaustainen isä prässäsi poikaansa henkisesti jo nuoresta pitäen ja valmisti tätä näin ammattilaiskentillä odottaviin koviin paineisiin.

Mutta ironista kyllä, vaikka Woods oli golfkentillä voittaja, kenttien ulkopuolella hän oli kaikkea muuta.

– Hän oli koulussa erittäin ujo, eikä hänellä ollut ystäviä, Woodsin ensimmäinen tyttöystävä Dina Parr muistelee Expressenin mukaan.

Woodsista ja Parrista tuli ensin ystäviä, mutta he alkoivat sitten seurustella.

– Golfkentällä hän oli täysin toisenlainen persoona. Siellä hän hallitsi kaikkea ja säteili itseluottamusta. Nämä ominaisuudet viehättivät minua. Hän tiesi, etteivät julkkikset ole tavallisia, ja luulen hänen ajatelleen, että minä voisin antaa hänelle tavallisen elämän.

Earl-isä ja Kultida-äiti olivat eri mieltä.

Erään kerran yliopistolta kotiin palatessaan parikymppinen Woods valehteli vanhemmilleen kotiutuvansa vasta seuraavana päivänä ja yöpyi salaa Parrin luona. Vanhemmat raivostuivat kuullessaan tästä myöhemmin.

Muutama päivä myöhemmin Parr sai Woodsilta persoonattomaksi ja kylmäveriseksi kuvaillun kirjeen, jossa Woods kertoo parisuhteen päättymisestä: ”Vanhempani ja minä emme halua nähdä sinua tai kuulla sinusta enää koskaan. Koen tulleeni hyväksikäytetyksi ja manipuloiduksi.”

– Se oli kamalaa. Olimme olleet yhdessä kolme vuotta. Palaan siihen päivään ajatuksissani uudelleen ja uudelleen ja mietin, mikä sen laukaisi. Mutta sen täytyi olla hänen vanhempiensa suunnitelma, Parr muistelee luettuaan yli 20 vuoden ajan säästämäänsä kirjettä dokumentissa.

– Se oli kuin kuolema, ja minun täytyi käsitellä sitä kuin kuolemaa, koska se Tiger, jonka olin tavannut ja johon olin rakastunut, kuoli silloin. Se osa hänestä oli mennyttä. Hänen suloisuutensa oli mennyttä. Uusi Tiger oli syntynyt, ja kaikessa oli kyse vain golfista.

Woodsien entinen perheystävä Joe Grohman vahvistaa Parrin kertomuksen. Grohman harmittelee, ettei hän, sen paremmin kuin Earl-isäkään, ollut kovin hyvä roolimalli Woodsille.

– Anteeksi, mestari. Anteeksi, Grohman sanoo USA Today -sivuston mukaan kyyneleet silmissään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja