Uutta tutkimustietoa: Veriryhmä saattaa vaikuttaa siihen, kuinka rajusti korona iskee kehoon

Koronaviruksen oireiden vakavuus voi riippua veriryhmästä – professori kertoo, mihin tutkimustulos perustuu 8:24
Veriryhmällä saattaa olla vaikutusta koronaoireiden voimakkuuteen. Videolla professori kertoo, mihin tutkimustulos perustuu.

Tampereen yliopiston tutkijoiden mukaan myös veriryhmällä saattaa olla vaikutusta siihen, miten voimakkaita koronaoireita potilas saa. 

Viiden jälkeen -ohjelmassa keskusteltiin tänään siitä, että uuden tutkimuksen valossa ihmisen veriryhmä voi vaikuttaa sairastumiseen.

Tampereen yliopiston professori Seppo Parkkila kertoo, että on tieteellisesti todistettu A-veriryhmän saavan aikaan hankalamman taudin.

– Löydöstä selittää se, että henkilöillä, joilla on O- ja B -veriryhmät,  on luonnostaan kehittynyt vasta-aineita A-antigeenia vastaan. Tutkimuksissa on osoitettu, että A-vasta-aine voisi estää viruksen tarttumista solureseptoriin, Parkkila sanoo.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suurin osa koronainfektioon sairastuneista ei saa oireita tai ne ovat lieviä. Tänään British Medical Journal kertoi, että Kiinassa jopa neljä viidestä testatusta virukselle altistuneesta sairasti taudin oireettomana. Joukossamme on siis oireettomia taudinkantajia, jotka levittävät koronaa huomaamattaan. 

Lue myös:

    Uusimmat