Ranskan jättimäinen kokaiinilasti löydettiin kalapakasteiden joukosta – toisella suomalaisepäillyllä taustaa Helvetin enkeleistä

Huumausainerikosten määrä kasvaa – tältä näyttävät yleisimmät huumeet 0:54

Ranskan viranomaiset ottivat maanantain ja tiistain välisenä yönä kiinni kaksi suomalaista, joita epäillään jättimäisestä 653 kokaiinikilon salakuljetuksesta. Toinen kiinniotetuista oli 2012-2013 Lappeenrannassa toimivan Helvetin enkeleiden Carelia -osaston jäsen.

Pääkuvan videolla esitellään katukaupan tunnetuimmat huumausaineet.

Mies tuomittiin jutussa, jossa oli kyse Hells Angelsin kerhotalolla myydystä alkoholista ja tupakasta. Hän jätti kerhon 2013.

53-vuotiaalta mieheltä löytyy taustalta myös kolmen vuoden vankeuteen johtanut huumetuomio. Helsingin hovioikeus langetti vankeustuomion 2013, kun miehellä oli vajaa kilo mephedronia. Se on amfetamiinin kaltainen synteettinen huume.

Mieheltä löytyy taustalta vuosikymmenen alkupuolelta myös tuomioita vähäisemmistä rikoksista, muun muassa ampuma-aserikoksista.

53-vuotias on asunut Suomen lisäksi myös Virossa ja Ruotsissa. Hän perusti viime keväänä yrityksen Espanjan Alicanteen ja asuu tiettävästi maassa. Yritykselle ilmoitetussa osoitteessa on hotelli.

Näin huumelaboratorioita on tuhottu Kolumbiassa: 

Huumepoliisi: Emme valitettavasti kohdanneet vastustusta 0:59

Toisella ei rikostaustaa

Toinen kiinniotettu on 60-vuotias suomalaismies. Hänellä ei ole rikostaustaa. MTV Uutisten Ranskasta saamien tietojen mukaan mies on kiistänyt tienneensä kokaiinista. 60-vuotias on asunut Suomen lisäksi Ruotsissa.

Ranskan tulli teki takavarikon Toulousen lähellä Etelä-Ranskassa. Kokaiini oli kätketty kuorma-autoon, jossa oli lastina pakastekalaa.

Ranskalaisen La Depeche-lehden mukaan tullimiehet kiinnostuivat kylmäkuljetusrekasta levähdysalueella A61-moottoritien varrella. Ohjaamossa ollut suomalaiskaksikko vaikutti hermostuneelta.

Edellisellä viikolla saman tulliyksikön toinen partio oli löytänyt niin ikään pakastekalaa kuljettaneesta rekasta kahdeksan tonnia savukkeita.

Lehden mukaan kyse oli tullin sattumanvaraisesta tarkastuksesta.

Kokaiinilöydön jälkeen tutkinta siirrettiin poliisille. Lehden epäilyn mukaan huumeet olisi lastattu Espanjassa. Poliisi yrittää selvittää mihin huumelasti oli matkalla.

Jutun vangitsemisistunto on huomenna Bordeauxissa.

MTV Uutiset on selvittänyt tapausta yhdessä ranskalaisen La Depeche-lehden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat