Mainos

Uutissuomalainen: Ensimmäiset mediatuomarit tulossa Suomeen

Helsingin käräjäoikeus on ensimmäisenä tuomioistuimena Suomessa aloittamassa käytännön, jossa tietyt tuomarit erikoistuvat toimimaan median kanssa. Asiasta kertoo Uutissuomalainen. Myös muualla Suomessa käytännöstä on keskustelu.

Käräjätuomari Petra Springin mukaan Helsingin käräjäoikeudessa on "johdonmukaiset suunnitelmat" aloittaa mediatuomarien toiminta. Hänen mukaansa neuvotteluja asiasta on käyty ja järjestelmä on tulossa. Spring ei vielä kerro tarkkoja yksityiskohtia.

Tehtävä on vapaaehtoinen ja vastaa muuta tuomareiden erikoistumista. Springin mielestä koulutettuja mediatuomareita tarvitaan Helsingissä useita.

Ajatus mediatuomarien käytöstä Suomessa nousi esiin noin vuosi sitten osana Helsingin hovioikeuden laatuhanke-projektia. Työryhmä ehdotti, että Suomessakin otettaisiin käyttöön järjestelmä, jossa asiaan koulutetut tuomarit vastaisivat median kysymyksiin oikeusjärjestelmän ja yksittäisten tuomioiden sisällöstä.

Esimerkiksi Norjassa, Ruotsissa ja Hollannissa on mediatuomareita, jotka vastaavat toimittajien kysymyksiin tuomioiden sisällöstä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.