Uutissuomalainen: Budjettiesitys potkaisi soidensuojeluohjelman käyntiin – yksityiset maanomistajat voivat myydä suojelualueita valtiolle

Hallituksen budjettiesitys antaa yksityisille maanomistajille mahdollisuuden myydä suoalueitaan valtiolle suojelukohteiksi, kertoo Uutissuomalainen.

Luonnonsuojelu sai budjettiriihessä sata miljoonaa euroa. Luonnonsuojelurahojen kaksinkertaistumisen myötä valtio voi lunastaa jonossa olevia suojelukohteita. Myös soidensuojeluohjelmaa päästään jatkamaan.

Soidensuojeluohjelmaa valmisteltiin jo 2010-luvun alkuvuosina, mutta vuonna 2014 ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) pani sen jäihin. Ohjelma toteutettiin viime hallituskaudella ainoastaan valtion mailla. Nyt se aiotaan toteuttaa myös yksityismaiden osalta.

Erityisasiantuntija Tapani Veistola Suomen Luonnonsuojeluliitosta pitää soidensuojeluohjelmaa budjettiesityksen merkittävänä avauksena.

– Jäädytys laukaistaan nyt, ja valtio ryhtyy ostamaan kohteita tai tekemään yksityisten kanssa luonnossuojelualuesopimuksia, Veistola sanoo Uutissuomalaiselle.

Lue myös:

    Uusimmat