Uutisankkurin pokka ei pitänyt, vaan hän repesi nauruun kesken lähetyksen – hilpeällä sattumuksella voi olla karut seuraukset

Venäjän valtion omistaman tv-kanavan uutisankkuri ei pystynyt pitämään tunnereaktiotaan piilossa, vaan hän repesi nauramaan kesken uutisten lukemisen. Hilpeän tapauksen seuraukset saattavat kuitenkin olla kalliit.

Yleisvenäläisen valtion televisio- ja radioyhtiön omistaman Vesti Kamchatka -kanavan uutisankkuri Aleksandra Novikovalle sattui vastikään erikoinen ja hassu sattumus kesken lähetyksen, kertoo Radio Free Europe / Radio Liberty -sivusto (RFE/RL).

Novikova luki uutista, jossa kerrottiin muun muassa vammaisille, sotaveteraaneille ja säteilyaltistuksen uhreiksi joutuneille ihmisille maksettavien etuuksien ja sosiaaliturvamaksujen korottamisesta. Hän sai luettua suurimman osan uutisesta asiallisesti ja suhteellisen tasaisella äänellä.

Kun hän luki etuuksien summia, niin yhtäkkiä hän repesi nauramaan sielunsa kyllyydestä. Ilmeisesti häntä huvittivat maksettavien summien pienuudet. Hän nauroi raikuvasti lähes minuutin ajan, vaikka yritti kovasti saada itsensä takaisin kasaan ja rauhoittumaan. Hän pyyteli välillä myös anteeksi ja kertoi yrittävänsä lopettaa nauramisen.

– Onneksi en ole suorassa lähetyksessä, hän totesi välillä.

Lähetys ei tosiaan tullut suorana lähetyksenä netistä tai televisiosta, ja toistaiseksi onkin epäselvää, mitä kautta videon päätyi Info24-uutissivustolle kaiken kansan katseltavaksi. Sosiaalisessa mediassa video on herättänyt paljon hilpeyttä, mutta myös vakavampia huomioita.

Eräs bloggaaja totesi, että Novikova voi saada tästä hyvästä potkut, sillä hän "pilkkasi" valtion maksamia etuuksia. Radiokanava Govorit Moskvan nimetön lähde puolestaan huomautti, että useita ihmisiä tullaan varmasti rankaisemaan videon vuotamisen takia.

– He saavat selville, kuka videon on julkaissut ja erottavat koko tiimin, lähde totesi.

– Irtisanomisen lisäksi he estävät kaikki heidän urapolkunsa. He eivät löydä töitä enää mistään.

RFE/RL tavoitteli kommentteja Yleisvenäläiseltä valtion televisio- ja radioyhtiöltä, mutta asiaa ei suostuttu kommentoimaan millään tavalla.

Muistatko nämä suorien lähetyksien hilpeät sattumukset?

Novikovan nauruun repeäminen ei sattunut suorassa lähetyksessä, mutta sellaisiakin tilanteita on sattunut.

Esimerkiksi toukokuussa 2017 MTV Uutisten meteorologi Pekka Poudalla oli vaikeuksia pitää itseään vakavana, kun hän kertoi katsojille tulevan päivän sääennustetta suorassa Huomenta Suomi -lähetyksessä.

– Tapahtuuko tässä sitten jotain kummempaa muutosta? Tapahtuu, huomenna mennään laajalti yli viiden asteen ja perjantaina jo kymmenen astetta on vaarassa rikkoutua, Pouta kertoi purskahdellen nauruun sanojen välissä.

– Nämä lämpötilat ovat huvittavia, jopa 10 astetta, hän hekotti.

Pouta yritti kasata itseään useampaan kertaan, mutta ennustuksen loppupuolella mies repesi täysin nauruun.

– Ei näille voi kuin nauraa näille säille. Ensi viikko on lämpimämpi. Viisitoista astetta jopa, Pouta ilmoitti sääennustuksen lopussa jääden hekottamaan studioon.

Myös MTV Uutisten uutisankkuri Kirsi Alm-Siiralla on tapahtunut hulvaton ja ikimuistoinen sattumus suorassa Huomenta Suomi -lähetyksessä vuonna 2010. Kesken uutisten lukemisen Alm-Siira putosi tuolilta – tai oikeammin sanottuna tuoli petti hänen altaan.

– Tuoli meni yllättäen rikki. Olen sen verran lyhyt, etteivät jalkani osu tuolin jalkatuille, joten tuolin lävähtäessä alas en saanut mistään tukea, ankkuri kuvaili yllättävää katoamistaan pöydän taakse.

Kirsi ei saanut peiteltyä nauruaan enää ylös noustessaan, eikä asiaa auttanut vieressä istunut hyvä ystävä, urheilu-uutisten ankkuri Mervi Kallio, joka hänkään ei saanut itseään hillittyä koomisessa tilanteessa.

– Joskus tv:ssä kaatuu tekniikka, meillä kaatuvat ankkurit, Kirsi summasi.

Lue myös:

    Uusimmat