Uutisankkuri Keijo Leppänen vaihtoi solmion solmukkeeseen – tältä se näytti suorassa lähetyksessä: ”Yhdistelmä Aku Ankkaa ja Matti Klingeä”

Uutisankkuri Keijo Leppänen luopui kravaatista työasussaan - tältä näytti debyyttinsä tehnyt rusetti 0:25
Uutisankkuri Keijo Leppänen luopui kravatista työasussaan - tältä näytti debyyttinsä tehnyt rusetti.

MTV Uutisten ankkuri Keijo Leppänen päätti pitkän harkinnan jälkeen tehdä radikaalin muutoksen uutistyyliinsä ja vaihtoi solmion rusettiin. Uutta tyyliään hän kuvailee yhdistelmäksi Aku Ankkaa ja Matti Klingeä.

Vuoden 2021 ensimmäisten Seitsemän uutisten jälkeen MTV:n uutisstudiosta asteli ulos tyytyväinen ja aavistuksen huvittunut mies.

– Olihan tässä vähän ylimääräistä latausta, Keijo Leppänen myöntää nauraen.

Leppänen oli miettinyt kravatista luopumista pitkään ja ajatteli, että nyt aika on kypsä. Luvan tyylin vaihdokselleen Leppänen pyysi kuitenkin vielä MTV Uutisten vastaavalta päätoimittajalta Tomi Einoselta.

– Kyllä me sitä hetken jouduttiin puntaroimaan yhdessä, mutta Kekellä on ikävuosia mittarissa jo 60 ja ankkurina 25, niin päätin, että annetaan mennä vaan, Einonen kertoo.

”En ole kravattimies ollenkaan”

Solmion rusettiin vaihtaminen oli Leppäselle siinä mielessä helppoa, että hän ei koe koskaan olleensa ”kravattimies”. Vapaa-ajallaan hän ei ripusta kaulaansa solmiota muutoin kuin juhlissa.

– En ollut lukiossa se salkku kädessä ja pikkutakki päällä kulkeva nuori aikuinen. Kravatti on ollut minulle vain työvaate vuosikymmenet. 

Kravatti – tai nyt rusetti – kuuluu Leppäsen mielestä yhä uutistenlukijan tyyliin tiukasti. 

– Vaikka asiasta nyt vitsin varjolla jutellaan, se kuvaa kyllä jotain, että asiaa pohdittiin (töissä) aika paljon. 

Rusetti on yhdistelmä arvokkuuttta ja veikeyttä

Rusetissa yhdistyvät Leppäsen mielikuvissa arvokkuus ja veijarimaisuus.

– Liitän arvokkuuden ankkurin työhön; se on arvokasta työtä. Toinen puoli asiassa on veikeys ja veijarimaisuus, joka on taas minun luonnettani. Rusetti on yhdistelmä siis näitä kahta: Aku Ankkaa ja Matti Klingeä.

Vaikka muutos ei ole suuri, se vaatii sopeutumista etenkin pukemisen yhteydessä.

– Vaikeuksia on varmasti sitä kiristellä. Kravatin solmiminen tuli jo niin tutuksi, kun sen 25 vuotta vetäisin kaulaan ennen lähetystä, siis noin 4 000 kertaa, että tein sen vaikka pimeässä.

Asustevalintojen takana on nainen

Leppänen on saanut apua asu- ja solmiovalintoihinsa läheisiltä naisilta. 

Leppäsen vaimo piirsi alkuvuosina miehensä pukukaapin oveen kaavion siitä, mikä kravatti sopii minkäkin paidan ja pikkutakin kanssa.

Viime vuosina tukena on ollut ankkurikollega Maija Lehmusvirta

– Ankkuriparin pitää sovittaa asut yhteen niin, että esimerkiksi värit eivät riitele. Minä käyn kyllä aina katsomassa Keken vaatekaapista sellaisen puvun ja kravatin – ja nyttemmin siis rusetin – joka sopii yhteen omien asujeni kanssa, Lehmusvirta selvittää.

– Keke sitten kiltisti tottelee ja pistää just ne vaatteet päälle, jotka olen esivalinnut, Lehmusvirta naurahtaa.

– Hän antaa minulle kaksi vaihtoehtoa, että säilytän edes muodollisesti jonkinlaisen päätösvallan itselläni, Leppänen toteaa.

”Komealta näyttää”

Lehmusvirta kiittelee nyt Leppäsen uutta tyylivalintaa.

– Komealtahan se näyttää, Lehmusvirta toteaa katsellessaan Seitsemän uutisia uusintana nauhalta.

– En ole mikään miesten muodin asiantuntija, mutta minusta rusetti sopii Keken tyyliin ja olemukseen ihan älyttömän hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat