Kansan suosikkiankkuri Keijo Leppänen teki uniikin päätöksen ensimmäistä kertaa urallaan, ulkoasuun merkittävä muutos – "Olen puntaroinut tätä jo vuosia"

MTV Uutisten uutisankkuri Keijo Leppänen on tehnyt päätöksen, jota hän ei ole pitkällä urallaan toistaiseksi tehnyt. Työasussa käytettävä solmio vaihtuu rusettiin, mutta vaihdos ei ollut pelkkä läpihuutojuttu.

Jo kuudella vuosikymmenellä toimittajana työskennellyt Leppänen oli hautonut ideaa pitkään. 20 vuotta hänen puvustuksestaan vastaava tavarantoimittaja tuki ideaa sanomalla: ”sinun näköisesi ja sinun ikäisesi miehen pitäisi käyttää solmuketta eli rusettia solmion sijasta”. Tämä ei ollut kuitenkaan ainoa syy.

– En ole koskaan oikein ollut kravattityyppiä. 15-20 vuotiaana en ollut salkun kanssa kulkeva kravattipoika, enkä sittemmin työelämässä. Tähän ammattiin se on kuitenkin kuulunut, Leppänen taustoittaa.

MTV Uutiset täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja Leppänen ajatteli, että rusettiin vaihtamisella voisi juhlistaa myös yhtiön kunnioitettavaa merkkivuotta. Tähän yhtyy myös ankkurien pukukoodia säätelevä MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einonen. Pelkällä ilmoituksella ei solmion vaihtaminen onnistunut. Uutisankkureille on tarkkaan mietityt pukukoodit.

– Ankkurin pukeutuminen tulee olla siisti, tyylikäs ja uutisten arvoon sopiva. Miehillä pukukoodiin kuuluu solmio. Tulosruutu on poikkeus. Heidän pukukoodissaan luovuimme kravatista hiljattain, Einonen avaa.

Leppänen päätti pyytää lupaa päätoimittajalta ja he istuivat alas asian tiimoilta.

– Kyllä me sitä hetken jouduttiin puntaroimaan yhdessä, mutta Kekellä on ikävuosia mittarissa jo 60 ja ankkurina 25, niin päätin että annetaan mennä vaan.

Myös Einosen päätökseen vaikutti 40-vuotisjuhlavuosi.

– Tämä on meille juhlavuosi, niin juhlallinen pukeutuminen on senkin takia paikallaan. Muille ankkureille ei kyllä erikoisoikeutta herkkene, Einonen naurahtaa.

Konkari Leppänen haluaa kuitenkin tuoda esiin, että olennaisin asia ei ole hänen kaulassaan istuva kankaankappale.

– Merkittävin asia on itse uutiset. Kaikkein tärkeintä on, että meidän ohjelmistamme kuulee maailmaa puhuttavat puheenaiheet ja ajankohtaiset tiedot, Leppänen jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja