Mainos

Uusien rokotteiden turvallisuus huolestuttaa eniten nuoria aikuisia – luotto viranomaiseen kuitenkin luja

Suomalaiset suhtautuvat myönteisesti kansalliseen rokotusohjelmaan ja pitävät rokotuskattavuutta tärkeänä, selviää tutkimuksesta. Uudet rokotteet kuitenkin aiheuttavat huolta.

Lähes 90 prosenttia vastanneista pitää tärkeänä, että kaikki suomalaiset saavat rokotusohjelman mukaiset rokotteet.

Uudet rokotteet puolestaan huolettavat eniten nuoria aikuisia. Lähes puolet 18–24-vuotiaista vastaajista kertoo olevansa huolissaan uusien rokotteiden turvallisuudesta. Esimerkiksi 55–64-vuotiaiden ryhmässä samalla tavalla vastaavia on vain kolmannes iköryhmästä.

Viranomaisiin luotetaan huolista riippumatta, sillä lähes 80 prosenttia vastaajista on valmis ottamaan viranomaisen turvalliseksi toteaman uuden rokotteen.

Kyselyyn vastanneista alaikäisten lasten vanhemmista 95 prosenttia on sitä mieltä, että lapsi tulee rokottaa rokotusohjelman mukaisesti. Vastaajien mielestä myös aikuisten rokottamiseen tulee kiinnittää huomiota. Valtaosa aikuisista kertookin olevansa valmis noudattamaan rokotusohjelmaa myös itse.

Lääkeyhtiö MSD Finland Oy:n teettämän kyselytutkimuksen toteutti IRO Research. Huhti-toukokuun aikana tehtyyn tutkimukseen vastasi 1 000 täysi-ikäistä suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.