Uusi syyte julki: Yli 40-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta Oulussa

0:31
Oulussa on tutkinnassa noin 30 seksuaalirikosasiaa.

Vuonna 1975 syntynyttä ulkomaalaistaustaista miestä vastaan on nostettu syyte törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta Oulussa, Valtakunnansyyttäjänvirasto (VKSV) tiedottaa. Epäilty teko on syyttäjän mukaan tapahtunut lokakuun alussa.

VKSV tiedotti, että asia liittyy Oulussa paljon huomiota saaneeseen epäiltyyn seksuaalirikosvyyhteen. Tapauksen syyttäjä kuitenkin kertoo STT:lle, että kysymys on yksittäisestä tapauksesta, eikä rikosepäilyllä ole yhteyttä muihin viime aikojen epäilyihin.

Vastaaja on esitutkinnan aikana kiistänyt syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.

Toinen tapaus oikeudessa huomenna

Oulun käräjäoikeudessa alkaa huomenna tiistaina Oulun Tuirassa tapahtuneen seksuaalirikoksen käsittely.

Syyttäjä nosti syytteen 22-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä vastaan Tuirassa 17. marraskuuta tapahtuneesta seksuaalirikoksesta, jossa asianomistajana on 14-vuotias tyttö. Miestä syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Vastaaja on vangittuna. Hän on kiistänyt epäillyt rikokset.

Esitutkinnassa on selvitetty tähän tapahtumaan liittyen myös toisen miehen tekemää, toiseen lapseen kohdistunutta lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Tämä asia on edelleen syyteharkinnassa eikä sitä tulla käsittelemään yhdessä tämän asian kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja