Uusi sukupolvi astuu SDP:n johtoon: Antti Lindtman kertoo, mitä vanhojen arvojen rinnalle nousee, kun Sanna Marinista tulee puheenjohtaja

Antti Lindtman kertoo, millaista SDP:tä Marin ryhtyy johtamaan – eduskuntaryhmän puheenjohtaja syksyn budjettiriihestä: ”Näen, että poikkeuksellisen paljon kerääntyy asioita” 3:51
Antti Lindtman kertoo videolla, millaista SDP:tä Marin ryhtyy johtamaan.

Antti Lindtman uskoo, että Sanna Marin tulee SDP:n puheenjohtajana yhdistämään puolueen vanhat arvot, kuten solidaarisuuden ja tasa-arvon, uusiin, kuten ilmastonmuutokseen ja yhdenvertaisuuteen. Lindtman arvelee yhdistelmän olevan menestyksen resepti.

Kun Sanna Marin valitaan SDP:n puheenjohtajaksi, se on merkki uuden sukupolven noususta puolueessa, sanoo kansanedustaja Antti Lindtman.

Lindtman kertoo, että nyt eletään murroskautta. Hän epäilee vanhan ja uuden yhdistämisen olevan menestyksen resepti.

– Paitsi, että ponnistetaan vanhasta hyvästä arvopohjasta, tasa-arvo ja solidaarisuus, työ, niin rinnalle tulevat ilmastonmuutos ja yhdenvertaisuuskysymykset, Lindtman kertoo.

Lindtman ei usko, että SDP menee vasemmistolaisempaan suuntaan Marinin luotsaamana.

– En ole nähnyt sellaista. Marinhan on pääministerinä ehtinyt yli puoli vuotta tässä toimia.

"Viime keväänä keskityttiin vain koronaan, nyt muitakin uudistuksia täytyy viedä läpi"

Tämän vuoden budjettiriihessä joudutaan tekemään tänä vuonna poikkeuksellisen isoja päätöksiä koronan vuoksi, Lindtman uskoo.

– Viime keväänähän kaikki muu pysäytettiin ja keskityttiin koronaan. Nyt täytyy samaan aikaan viedä niitä muita tärkeitä uudistuksia läpi ja edelleen pysyä valppaana koronan kanssa, Lindtman pohtii.

Vaikka haasteita tulee riittämään, niin Lindtmanin usko Mariniin ja hallitukseen on suuri.

– Tämän hallituksen suuri tarina on viedä Suomi hiilivapaaksi 15 vuodessa, tehdä se samaan aikaan työllisyydestä huolehtien ja oikeudenmukaisuudesta huolta pitäen. Tämä on se suuri haaste, joka hallituksella on ja jota pitää nyt lähteä viemään eteenpäin koronaoloissa.

– Olen varma siitä, että hallitus näistä haasteista selviää.

Lue myös:

    Uusimmat