Uusi-Seelanti tiukentaa aselakia: rynnäkkökiväärit ja puoliautomaattiset aseet kielletään

Uusi-Seelanti kieltää rynnäkkökiväärit ja sotilastyyliset puoliautomaattiaseet, kertoi maan pääministeri Jacinda Ardern tiedotustilaisuudessa maan pääkaupungissa Wellingtonissa.

Lisäksi maassa kielletään korkean kapasiteetin ammuslippaat ja bump-stockien kaltaiset lisävarusteet. Niin kutsutuilla bump-stockeilla lisätään kiväärin tulitusnopeutta.

Ardernin mukaan tiivistetysti voi sanoa, että Uudessa-Seelannissa kielletään kaikki puoliautomaattiset aseet, joita käytettiin perjantain terrori-iskussa.

Pääministerin kabinetti teki maanantaina periaatepäätöksen aselakien muuttamisesta.

Ardern sanoi uskovansa vahvasti, että suuri enemmistö laillisesti aseen omistavista uusiseelantilaisista ymmärtää muutokset. Pääministeri lisäksi kannusti kaikkia aseistaan eroon haluavia aloittamaan aseidensa luovuttamisen heti.

Viime viikon perjantaina 28-vuotias australialaismies hyökkäsi kahteen moskeijaan Uuden-Seelannin Christchurchissa ja tappoi 50 ihmistä.

Poliisi ilmoitti torstaina, että kaikki kuolonuhrit on tunnistettu ja heidät voidaan haudata. Kuolemansyyntutkinnat ovat aiheuttaneet turhautumista Christchurchin muslimiyhteisössä. Ruumiiden palauttaminen omaisille on kestänyt. Islamin perinteiden mukaan kuollut muslimi tulisi haudata nopeasti kuoleman jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat