Mainos

Uusi pitkä sääennuste julki – pakkaset voivat jatkua koko tammikuun

1:45

Suomessa on meneillään pitkä pakkasjakso, joka jatkuu tuoreen pitkän ennusteen mukaan ainakin ensi viikon ajan. Esimerkiksi viikonlopulle on luvattu paikoin hyvinkin napakkaa pakkasta.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF julkaisi tuoreimman kuukausiennusteensa eilen. MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi arvioi ennusteen perusteella, että lauhtuminen on edessä aikaisintaan ensi viikon lopulla.

– Säätyyppi on silloin muuttumassa. Lounaisvirtaus tuo tyypillisesti sateita ja vesisateen mahdollisuus kasvaa. ECMWF:n ennuste sanoo, että kahden viikon kuluttua olisi luvassa keskimääräistä talvisäätä. Nythän Suomessa on ollut keskimääräistä kylmempää, Rintaniemi kertoo.

Tämän hetkinen pakkasjakso alkoi heti vuoden vaihteen jälkeen. Pitkän ennusteen mukaan talvisen tammikuun jälkeen helmikuun alku näyttää tavanomaiselta tai keskimääräistä lämpöisemmältä.

– Sateiden määrä näyttää ennusteen mukaan tavanomaiselta kyseiselle ajanjaksolle, sanoo Rintaniemi.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkään ajanjaksoon mahtuu aina lämpimiä ja kylmiä jaksoja.

Paikkakuntakohtaisia ennusteita ja sadetutka MTV:n sääsivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.