Mainos

Uusi päätös kiristää Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteita sekä hampaita Amerikan maaseudulla – turvallisuusuhkana pidetyt laitteet voidaan kieltää

Yhdysvalloissa yrityksiä voidaan vastaisuudessa kieltää käyttämästä telelaitteita, jos maan hallinnon mielestä tahot laitteiden takana ovat turvallisuusuhka.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hyväksynyt asiaa koskevan määräyksen. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.

Päätös saattaa pahentaa jännitteitä Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä. Trump on aiemmin sanonut, että kiinalainen Huawei saattaa olla Yhdysvalloille turvallisuusuhka, sillä Huawein laitteiden pelätään vuotavan tietoja Kiinalle.

Valkoinen talo ei ole kuitenkaan myöntänyt, että tuoreen päätöksen syy olisi Kiina tai Huawei.

Virkamiehet sanoivat toimittajille, että Trump haluaa pitää maan verkot ulkomaisilta vihollisilta turvassa. Jo aiemmin Yhdysvallat on kieltänyt Huaweilta pääsyn omien 5g-verkkojensa rakennustöihin.

Yhdysvallat varoittanut liittolaisiaan Huaweista

Monet yhdysvaltalaiset virkamiehet ovat avoimesti puhuneet sen puolesta, etteivät maan liittolaisetkaan käyttäisi Huawein laitteita. Tämän takia Trumpin hallinto on aiemmin ajautunut törmäyskurssille eurooppalaisten liittolaistensa kanssa.

Yhdysvallat on esimerkiksi uhannut rajoittaa tiedustelutiedon jakamista Saksan kanssa, ellei maa kuuntele varoituksia. Saksan liittokansleri Angela Merkel on korostanut, että maa päättää turvallisuuttaan koskevista asioista itsenäisesti eikä Saksan hallitus ole sulkenut Huaweilta ovea 5g-verkkojensa rakennuksessa.

Huawei on 5g-verkon rakentamiseen tarvittavien komponenttien johtava toimittaja, jonka hinnat ovat usein kilpailijoitaan halvempia. Verkkoyhtiö Nokia ja ruotsalainen Ericsson kilpailevat samoilla markkinoilla.

Uusi sääntö voi tulla kalliiksi Yhdysvalloissa maaseudulla operoiville pienille toimijoille, joista moni käyttää Huawein tuotteita niiden alhaisemman hinnan takia. Isommat toimijat eivät yleensä käytä Huawein tuotteita.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja