Uusi pääministeri Sanna Marin ei aio tukeutua Antti Rinteeseen – "En ota neuvoja keneltäkään, en Antilta enkä muilta"

3:48
Video: Sanna Marin valittiin tänään maailman nuorimmaksi pääministeriksi

Tänään nimitetty Sanna Marinin (sd.) hallitus piti ensimmäisen tiedotustilaisuutensa. Esille nousivat muun muassa al-Holin lapsiin liittyvät asiat sekä edellisen hallituksen pääministerin Antti Rinteen rooli.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti Marinin hallituksen tänään virkoihinsa Marinin saatua eduskunnalta luottamuksen.

Marin vakuutti, ettei hallituksella ole ristiriitaa työmarkkinapoliitiikan suhteen ja lupaili ylipäätään hallituspuolueiden välisen luottamuksen palautuvan.

– Suomi ei tule neljässä vuodessa valmiiksi, mutta se voi tulla paremmaksi. Sen eteen me teemme yhdessä töitä joka päivä, Marin sanoi.

"Pääministerinä seison omilla jaloillani"

Maailman vanhin pääministeri, 94-vuotias Malesian pääministeri Mahathar Mohamad neuvoi tänään uutistoimisto Reutersin haastattelussa ottamaan huomioon nuorten idealismin lisäksi myös vanhojen ihmisten kokemukset.

Suomen tuoreen pääministerin mielestä Mohamadin sanat ovat viisaita – mutta edellinen pääministeri, SDP:n puheenjohtajana jatkava Antti Rinne ei tule olemaan Marinille tukipilari.

– Totta kai käymme Antin kanssa keskusteluita, varmasti tulevaisuudessakin, niin kuin tähänkin asti olemme käyneet, mutta pääministerinä johdan hallitusta ja seison omilla jaloillani, Marin jatkoi.

– Siinä tehtävässä en ota neuvoja keneltäkään. En Antilta enkä muilta, vaan omaan harkintaani pohjautuen johdan hallitusta. 

Kulmuni: "Mikä voisi olla parempi aloitus uudelle vuosikymmenelle"

Al-Holin leirillä Syyriassa olevien suomalaisten tilanne on Marinin mukaan "erittäin vakava ja erittäin vaikea".

Aiheesta kysyttäessä Marin ohjasi kyselyä ulkoministeri Pekka Haavistolle, joka ei ollut paikalla tiedotustilaisuudessa. Marin itse ei vastannut suoraan siihen, aikooko hänen hallituksensa tehdä poliittisen ratkaisun leirillä olevien lasten tai naisten siirrosta Suomeen.

– Ministeri Haavisto on tietenkin tämän kokonaisuuden osalta se henkilö, joka olisi oikea vastaamaan tarkempiin kysymyksiin. Valitettavasti hän ei päässyt nyt paikalle, mutta varmasti hän voi avata sitä myöhemminkin.

Tiedotustilaisuudessa ääneen pääsivät myös muiden hallituspuolueiden johtohahmot. Muun muassa keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni korosti punamultayhteistyön historiallista ulottuvuutta.

– Mikä voisi olla sen parempi aloitus uudelle vuosikymmenelle kuin seuraavan sukupolven punamulta, Kulmuni hehkutti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja